SHUTTERSTOCK
Spas protiv vrućina

I njima je potrebno osvježenje. Isprobajte odličnu rashlađujuću ljetnu kupku za stopala

Namačite stopala 20 do 30 minuta i riješit ćete problem ukočenosti i umorna stopala

Ljetne vrućine imaju značajan utjecaj na naša stopala i to nimalo ugodna. Doprinose osjećaju teških, umornih i natečenih nogu. Povrh toga, visoke temperature često dovode do povećanog znojenja, što može stvoriti idealne uvjete za razvoj gljivičnih infekcija. Također, dugotrajno hodanje po vrućim površinama, poput asfalta ili pijeska, može uzrokovati opekline i žuljeve na stopalima. Natečenost stopala zbog proširenih vena je također čest problem tijekom ljetnih mjeseci, posebno kod osoba koje puno stoje ili sjede. Neodgovarajuća obuća, koja ne omogućava dovoljno ventilacije, može pogoršati stanje, izazivajući dodatno znojenje i iritaciju.

image
SHUTTERSTOCK

Kupka

Zbog veće izloženosti suncu, koža na stopalima također može postati suha i ispucala, što dodatno doprinosi nelagodi. Kako bi se izbjegli ovi problemi, važno je posvetiti dovoljno pažnje i ovom dijelu tijela, a u jednu od ugodnih metoda koju možete često ponavljati, svakako spada kupka. Rashlađujuća ljetna kupka idealna je za ljetne mjesece, a osim što ublažava bol i umor, stopalima pruža nevjerojatan osjećaj svježine i poletnosti.

Rashladite se uz svoju kupku

Za pripremu rashlađujuće kupke potrebno je:

  • 5 šalica morske soli
  • šalica sode bikarbone
  • 10 kapi ulja eukaliptusa
  • 10 kapi ulja peperminta

Priprema:

1. Sve sastojke miješajte u metalnoj zdjeli metalnom žlicom dok ne dobijete praškastu smjesu.

2. Stavite je u posudu s hermetičkim poklopcem i čuvajte na suhom i hladnom mjestu.

Kad želite pripremiti kupku, uzmite šalicu smjese i stavite je u lavor napunjen mlakom vodom. Namačite stopala 20 do 30 minuta i riješit ćete problem ukočenosti i umorna stopala. Ujedno ćete ih osvježiti što je idealno za vrijeme kada temperatura prelazi 30 Celzijevih stupnjeva.

Linker
08. rujan 2024 09:46