Prava istina o vezi JFK-a i Marilyn Monroe zauvijek će ostati tajna...
 Foto: Getty Images
SOČNI DETALJI

ZA NE POVJEROVATI Kako su seksualni apetiti najvećih svjetskih moćnika mijenjali povijest

Nitko ne može osporiti činjenicu da seks ima moć promijeniti vaš život, ali ima li moć utjecati na tijek povijesti!?

Ako se nas pita ima li seks moć utjecati na tijek povijesti, vidjet ćete da može. Ovi seksualni susreti doveli su do promjene u načinu na koji doživljavamo naš seksualni život, ali i uzrokovali povijesne preokrete obilježene državnim udarima, zatočenjima, pogubljenjima, abdikacijom, čak i promjenom religije.


Kraljica Victorija i Princ Albert

Unatoč tome što je imala reputaciju razdražljive, staromodno obučene žene, kraljica Viktorija, koja je vladala Britanijom od 1837. do 1902. godine, bila je vrlo strastvena i seksualna žena. Njeni dnevnici otkrivaju koliko je obožavala seks s mužem, princom Albertom. Dan nakon bračne noći, Victorija piše u svojim dnevnicima: "Nikad, nikad nisam provela takvu večer." Očito je da je par proveo mnogo više takvih večeri jer je njihova zajednica bila blagoslovljena s devetero djece. Za Viktoriju, trudnoća je bila smetnja seksu. Godine 1857., nakon što je rodila svoje deveto dijete, Viktorijin liječnik James Reid rekao joj je da ne bi trebala imati više djece, na što je odgovorila: "O Gospodine James, zar više neću imati zabave u krevetu?"


Katarina Velika

Seksualni apetiti Katarine Velike bili su legendarni. Njen suprug, Petar, bio je impotentan i sterilan. Frustrirana i željna potomstva, Katarina je organizirala državni udar i proglasila sebe caricom. Njena vladavina bila je jedna od najuspješnijih u ruskoj povijesti, ali se ne bi dogodila da ju je suprug seksualno zadovoljavao. Dok joj je suprug bio na putu, Katarinina seksualnost se oslobodila i ona je uživala s brojnim ljubavnicima koje je smjestila u stanove ispod svojih spavaćih odaja. Sa 60 godina, podlegla je lukavosti 22-godišnjeg Platona Zubova, koji joj je ostao najdraži do njene smrti sedam godina kasnije. Njena omiljena uzrečica bila je: "Bože, ostvari nam sve želje i ostvari ih brzo."


Kraljica Kleopatra

Kleopatra je bila jedna od najmoćnijih vladarica u drevnom svijetu. Iznimno inteligentna, zavodljiva i moćna, povijest pamti Kleopatru kao ikonu ženske fatalnosti. Zavela je dvojicu rimskih vođa, Julija Cezara i Marka Antonija, i svojim neobuzdanom senzualnošću i političkim utjecajem izazvala bijes antičkog Rima. Sextus Propertius nazvao ju je "Kraljicom kurvom", a Dio je napisao da je "žena nezasitne seksualnosti i požude". Tračevi su tvrdili da drži desetke ljubavnika drogiranih afrodizijakom zaključane u hramu, da je u jednoj noći imala stotinu muškaraca i da je izučila svoje vještine zavođenja u bordelu. Nije poznato je li išta od toga istinito. No, ono što je nedvojbeno je da je kraljica Kleopatra uzela ono što je poželjela.


Kralj Edvard II

Kralj Edvard (1284. - 1327.) smatra se prvim britanskim gay monarhom. Edvardova vladavina bila je katastrofalna i obilježena svađama s barunima, neuspješnim vojnim prevratima i građanskim ratom. Njegova propast dijelom je izazvana njegovim intenzivnim odnosima s dvojicom favorita, Piersom Gavestonom i Hughom Despenserom. Kralj je imao malo vremena za svoju kraljicu i bio je toliko zaljubljen u Gavestona da je jedan kroničara tog vremena primjetio: "Ne sjećam se da sam ikad čuo da je jedan čovjek tako volio drugog." Edvardova pogreška nije bila ta što je imao ljubavnike, nego što im je dao toliko političke moći. Baruni su se podsmijehivali da je Gaveston bio "drugi kralj", a Despensera su zvali "kraljicom". Na kraju je kralj bio zbačen i zatvoren, a njegovi su ljubavnici pogubljeni.


Rasputin

Grigorij Rasputin bio je redovnik i mistik koji je postao blizak suradnik ruske Tsarine Aleksandre, koja je vjerovala da može "izliječiti" njenog hemofiličnog sina. Rasputin je propovijedao da je jedini način da se približi Bogu traženje oprosta od grijeha - pa je griješio koliko je mogao. Imao je harem ruskih plemkinja, a šuškalo se i da je stupio u odnos sa samom Tsarinom. Svojim učenicama je govorio: "Ne ponižavam vas. Čistim vas." Rasputinova nesputana seksualnost rasplamsala je javnu mržnju prema "ludom redovniku" i potakla iskru pobune. Rasputin je ubijen i ubrzo nakon toga ruska je obitelj zbačena s trona i ubijena.


Kraljica Marija Luiza iz Španjolske

Marija Luiza vladala je Španjolskom dok je susjednom Francuskom bjesnila revolucija. Revolucionari su napdali monarhe da su korumpirani i seksualno devijantni, a kraljica Marija nije učinila mnogo da uguši takve osjećaje u svojoj zemlji. Unatoč tome što je bila u braku s španjolskim kraljem Karlom IV., u cijeloj je Europi izazvala skandal okružujući se muškim haremom tjelesnih čuvara i odabirući najbolje za svoje ljubavnike. Razljutila je španjolsku vladu postavljanjem svog omiljenog ljubavnika, Manuela de Godyja, na mjesto premijera Španjolske. Iako se činilo da je njezin suprug nezainteresiran za višestruke nevjere svoje supruge, revolucionari nisu bili, a španjolska je monarhija svrgnuta 1808. godine. Kad su kralj i kraljica poslani u izgnanstvo, Marija se pobrinula da s njima dođe i ljubavnik, a njih troje živjeli su zajedno do Marijine smrti 1819.


Henri VIII

Kao mladić kralj Henri VIII bio je doista impresivan muškarac. Visok više od 180 cm, snažno građen i plameno crvene kose, smatralo se da je Henri zgodan muškarac, i on je toga bio svjestan. Henri je bio u braku s Katarinom Aragonskom, ali je uživao u nizu ljubavnica koje su bile sretne što mogu zadovoljiti kralja. Ali Anne Boleyn nije bila spremna biti samo ljubavnica i učinila je nešto na što Heni nije navikao - odbila ga je. Odbijala je seks s njim sedam godina. Potaknut divljom strašću i ljubavlju, Henri je prekinuo rimokatoličanstvo, postavio se za vladara nove Engleske crkve i razveo se od svoje dugogodišnje supruge, Katarine. Politički i religijski krajolik Britanije zauvijek se nasilno promijenio tako da je kralj konačno mogao biti s Anne. Anne je odigrala dobru, ali opasnu igru s obzirom da je kralj naredio njeno pogubljenje četiri godine nakon vjenčanja.


Edvard VIII i Wallis Simpson

Edvard VIII bio je kralj Engleske samo 327 dana 1936. godine, kada je abdicirao s prijestolja kako bi se oženio "ženom koju voli". Ta je žena bila 35-godišnja razvedena Amerikanka, Wallis Simpson, koja je još uvijek bila u braku s Ernestom Aldrichom Simpsonom kada se upoznala s tadašnjim princem od Walesa 1931. godine. Kraljeva obitelj bila je spremna ovo i ignorirati, ali kada je Edvard postao kralj i obznanio da se namjerava oženiti s Wallis, nisu više mogli šutke promatrati. Parlament isto tako nije želio pristati da Wallis postane kraljica te su se uporno protivili toj vezi. Edvard je bio toliko oduševljen Wallis, a kružile su i glasine da je svoje seksualne vještine usavršila u bordelu u Šangaju. Suočen s izborom ili Wallis ili prijestolje, Edward je 1936. godine abdicirao u korist svoga mlađeg brata Alberta.


Charles II

Kada je Britanija svrgnula puritance, zamolili su Karla II da se vrati kao kralj 1660. godine. Nakon što je vladala puritanska vladavina, Britanija je doživjela intenzivno seksualno buđenje, s kraljem koji je predvodio optužbu. Kralja su često zvali "Old Rowley", po dobro poznatom, obdarenom pastuhu. Charles je imao mnogo ljubavnica, ali najpoznatija i najomiljenija bila je glumica Nell Gwynn. Nell je privukla kraljevu pozornost kad se pojavila na pozornici otkrivši svoje noge, a Charles je bio čovjek koji je padao na dobre noge. Charles je imao mnogo ljubavnica, ali je bio naklonjen 'lijepoj, duhovitoj Nellie'. Na samrtnoj postelji zamolio je svog nasljednika, vojvodu od Yorka, "da ne dopusti siromašnoj Nellie da gladuje".


JFK i Marilyn Monroe

Kada je Marilyn Monroe izašla na pozornicu pjevati "Sretan rođendan" predsjedniku Johnu F. Kennedyju 19. svibnja 1962. godine, činilo se da potvrđuje glasine da su njih dvoje ljubavnici. Intenzivna nagađanja u tabloidima i hollywoodskim kuloarima razbuktali su tračevi koji se i danas nastavljaju. JFK je bio poznat kao ženskaroš, a njegov brak s Jacqueline Bouvier nije učinio mnogo da ga u tome zaustavi. Unatoč glasinama da Marilyn i predsjednik imaju aferu, u životu su se susreli samo nekoliko puta. Većina povjesničara slaže se da su njih dvoje imali odnos u noći 24. ožujka 1962., dok su prisustvovali zabavi u kući Bing Crosbya u Palm Springsu. Čini se da su Marilyn i JFK bili zadovoljni kratkom, ali intenzivnom seksualnom vezom. Susan Strasberg bila je Marilyna bliska prijateljica i u svojim je memoarima napisala: "Bilo je OK s karizmatičnim predsjednikom, Marilyn je voljela tajnovitost i dramu, ali Kennedy nije bio tip s kojim je željela provesti svoj život, i to je bilo vrlo jasno."

IZVOR: lelo.com

Linker
15. srpanj 2024 20:55