Želite li znati je li spreman vezati se vas ili je to za njega samo prolazna avantura, obratite pažnju na sljedeće znakove
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
onaj pravi

Šest nedvosmislenih znakova po kojima možete vidjeti je li vaša veza konačno postala ozbiljna

Je li ovo između vas samo prolazan flert ili nešto ozbiljno?

Sve ono što je predivno u početku jedne ljubavne veze moglo bi se poslije i nastaviti te pretočiti u vašu životnu priču. Naravno, ako je to ona veza koja će vas zauvijek činiti sretnima i koja će vas dovesti do kraja kao iz bajke. Drugi mogući smjer je da se nakon nekog vremena pretvori samo u jednu avanturu s tužnim krajem koja će vam slomiti srce.

Započeti trajnu vezu nije šala i, iako je uvriježena predrasuda da su obično žene te koje žele veze učiniti trajnima, dok se muškarci tome opiru, istina je samo jedna: da prije nego što se krene u smjeru 'ozbiljne veze' treba dobro procijeniti situaciju i to svatko sa svoje strane. Ima ljudi koji govore o ljubavi na prvi pogled i o ljubavi u kojoj si nikada nitko nije ni postavljao takvo pitanje jer nije bilo potrebno s obzirom na to da je od prvog trenutka postojao potpuni sklad. Ipak, život je nešto drugo i takve su priče zaista iznimke. Stvarnost je da svaku vezu treba njegovati iz dana u dan. Kemija zaljubljivanja je jedna stvar, ali nju treba zbrojiti s ostalim faktorima u životu i u vezi. Ponekad netko jednostavno nije spreman za to, ponekad netko napravi pogrešku ili se dolazi do kritične točke u kojoj treba donijeti odluku kako dalje.

Prije svega, dođemo li do toga da si uopće postavljamo pitanje o našoj budućnosti s njim to je zbog toga što mislimo da bi on mogao biti onaj pravi za nas, ali istodobno imamo i neke sumnje (u suprotnom si ne bismo ni postavljali to pitanje). Zbog toga se počinjemo pitati jesu li njegove namjere ozbiljne i bi li vaš odnos mogao prerasti u nešto više. Želite li znati je li spreman vezati se vas ili je to za njega samo prolazna avantura, obratite pažnju na sljedeće znakove.


1. Sve češće se u rečenicama javlja 'MI'

Nakon nekoliko tjedana impersonalnog obraćanja i zaobilaženja bilo čega što bi moglo asocirati na neku snažniju povezanost, odjednom se tu i tamo u rečenicama počinje javljati 'mi' koji je vrlo značajan za određivanje smjera u kojem veza ide. To je još prerano da plješćete rukama od zadovoljstva, ali sasvim je sigurno da oboje počinjete razmišljati o vama kao o paru...a to nije mala stvar.


2. Nitko nije nestao

Niste završili u krevetu na drugom ili trećem zajedničkom izlasku, a ipak niti jedan od vas nije dao petama vjetra. Štoviše, jedan drugome se počinjete javljati sve češće u danu i pokazivati sve veću želju da zajedno provodite vrijeme. Sada već zaista imate puno pravo da ne skidate smiješak s lica ujutro dok odlazite na posao.


3. Važnost vlastitog imena

Predstavio vas je svojim prijateljima, što je samo po sebi mala zadovoljština, no važno je obratiti pažnju na to kako je to učinjeno. Rečenica poput 'ovo je moja prijateljica' je značajno drugačije od 'ovo je...' nakon čega slijedi vaše ime: u prvom slučaju se sa sigurnošću može zaključiti da o vama nije rekao ni riječ svom društvu, dok je u drugom očito da su svi jedva čekali da vas upoznaju. Nemojte se ukočiti: raširite usne u najširi osmijeh i budite ono što jeste: osvojit ćete sve, uključujući i njegovu najbolju prijateljicu!


4. Nepostojanje taktika izbjegavanja

Vaši prijatelji su još jedan ključan faktor ili, točnije, vaše prijateljice koje su svi vaši bivši vrlo pomno i pažljivo izbjegavali uz tko zna kakve izlike. Ovaj put ste pošteđeni neugodnog slušanja takvih izgovora. On ne izmišlja razlog da izbjegne svaki grupni izlazak, a to znači da ne traži prostor za bijeg čim stvari počnu mirisati na nešto ozbiljno.


5. Želja za dijeljenjem

Ako vas partner počne odvoditi na svoja omiljena mjesta - znači da vas polako pušta da uđete u njegov svijet i da želi komadić svog života podijeliti s vama. Možda je vrijeme da i vi napravite taj korak!


6. Prepuštanje prostora

Iako to može zvučati poput bitke između dvije neprijateljske vojske, zapravo je posve suprotno: u bilo kojoj vezi dostojnoj tog imena prije ili kasnije dolazi se do to te točke kada jedan drugome u svom dosadašnjem životnom prostoru prepuštate komadić prostora. Bilo da je riječ o kvadratnom centimetru u vašoj čaši za njegovu četkicu za zube koja će odsad biti stalno tu ili o jednoj ladici u vašem ormaru ili o dijelu ormara, jedna stvar je sigurna: takav korak može značiti samo jedno, da vam je vaš partner poklonio i dio svog srca.

Linker
13. svibanj 2024 23:00