Ponekad naše osjećaje i ne možemo jasno razlučiti, što nas sprječava da okončamo neki odnos.
 Unsplash
NEMA VIŠE LJUBAVI

Otvoreno reći 'ne volim te više' nije tako lako: 15 jasnih znakova da vas je (odavno) prestao voljeti

Iako nitko nije odviše sretan u prihvaćanju da se veza ili brak raspadaju, treba prihvatiti da to “volim te” ne mora biti vječno.

Osjećate li da vam je veza u silaznoj putanji i sve češće tražite signale da vas on i dalje voli. A njegovo ponašanje ukazuje na sve drugo, samo ne na to... Otvoreno reći “ne volim te više” nije tako lako, osobito ako vas vežu i neki drugi osjećaji poput poštovanja, privrženosti, navike....

Ponekad naše osjećaje i ne možemo jasno razlučiti, što nas sprječava da okončamo neki odnos. Ipak, iako bolno važno je da prepoznate znakove da je vezi kraj, jer još bolnije može biti jednostrano održavati vezu koja to više nije.

Psihologinja Maria Parker, koja se specijalizirala za narcisoidan poremećaj u vezama i pružanje pomoći žrtvama, kaže da su muškarci skloniji neverbalnim znakovima, odnosno govorom tijela pokazati da je veza u silaznoj putanji, a žene su obično sklone poricati ih.

- Iako nitko nije odviše sretan u prihvaćanju da se veza ili brak raspadaju, treba prihvatiti da to “volim te” ne mora biti vječno.


1. Ignorira vas

Ponaša li se kao da ne postojite? Sve više sve radi sam, a ranije ste se dogovarali apsolutno oko svega. Sada čak i ne znate što planira raditi.


2. Ne komunicira

Manjak razgovora i komunikacije jedan je od značajnijih signala da nešto u vezi ne štima. Kada ga ne interesirate, s vama ne želi ni razgovarati, nema ni govora tijela, ni kontakata očima. Nema smisla da se trudite, ako ne možete čak ni razgovarati. Prihvatite da je gotovo.


3. Izbjegava vas

Događa li se da se ne susretnete cijeli dan, ili više dana, bez da za to imate jaki razlog? To nije slučajnost. Do sada je već upoznao vašu dnevnu rutinu i zna kada ćete doći s posla pa će se potruditi da on tada ne bude kod kuće. Kada vas prestane voljeti potrudit će se izbjegavati vas tako da shvatite da on želi prekid. Radi se o tome da zapravo bježi od negativnih osjećaja koji bi ga mogli zadesiti ako vam kaže da vas više ne voli.


4. Ne uključuje se u vaš život

Možda ste nekada sve radili zajedno, a sada je on odustao od svega što vas interesira. Idu mu na živce vaši hobiji i ne smatra ih važnim. Ako ne poštuje ono što vas interesira, to samo znači da i vas smatra nevažnom. Ne želi se družiti ni s vašim prijateljima. Odbija svaki pokušaj da izađete zajedno ili s prijateljima.


5. Nepristojan je

Ne bira što će reći ni kada ste sami ni kada ste u društvu. Riječi su mu grube, šale neprimjerene i osjećate da ga zapravo nije briga kako se vi osjećate. To može ići toliko daleko da koristi svaku priliku da vas ponizi. S vremenom sve se manje sjećate situacija u kojima se s poštovanjem ophodio prema vama.


6. Tajanstven je

Ovo bi vas trebalo pozvati na uzbunu: zvoni telefon, javlja se i smije, odlazi u drugu sobu. Minutu kasnije, uzima jaknu i odlazi bez da vam kaže kamo ide i s kim ide. Ako živite zajedno, takvo ponašanje nije u redu. Ako ne osjeća obavezu da treba reći kamo ide da se ne brinete, onda ga nije briga za vas.


7. Laže

Ako nešto skriva od vas, ne poštuje vas ni vašu vezu. Kada vi nešto predložite, nalazi izgovore i zapravo nema hrabrosti reći vam istinu pa laže. Prvi znakovi da je u pitanju laž često su nemirne ruke i izbjegavanje kontakta očima.


8. Nema “volim te”

Ne ponaša se i ne govori vam da vas voli. Iako to ne mora biti problem jer ponekad djela govore više od riječi, ali ako primijetite da se ne ophodi prema vama s ljubavlju i ne zanima ga mnogo stvari koje imaju veze s vama, a ne možete se sjetiti kada vam je zadnji put rekao da vas voli, to je znak da veza ne funkcionira.


9. Uspoređuje vas s drugima

Ako vam prigovara i uspoređuje vas s drugim ženama, čak i sa svakom koju vidi na ulici, htio bi vas promijeniti i ne prihvaća vas kakvi jeste. Još je okrutnije ako vas uspoređuje sa svojim bivšima.


10. Nikad se ne ispriča

Čak i kada pogriješi, ne ispričava se. Ponaša se kao da se ništa nije dogodilo. S druge strane ako vi nešto pogriješite, iste se sekunde trebate ispričati jer će se on duriti cijeli dan. Jasno vam poručuje da ga nije briga jeste li povrijeđeni, što upućuje na to da vas ne voli.


11. Niste među prioritetima

Ako treba birati između vas i onoga što on voli, izabere ovo drugo. Ako vas voli, uvijek će vas staviti na prvo mjesto i pomoći kada to od njega zatražite.


ČITAJTE I: Ovo su znakovi da ste s muškarcem koji vas nikad neće prestati voljeti


12. Ne priča o budućnosti

Sve manje ili uopće ne priča o planovima za budućnost, a to obično znači da vas u njoj ne želi. Da se s vama ne vidi na duge staze može ukazivati i to što on ima različite planove od vas.


13. Njemu više nije stalo

Činjenica je da svaka veza zapadne u rutinu i da prijeđe u naviku, no to ne znači da jedno drugo trebate shvaćati zdravo za gotovo samo zato što ste zajedno još od srednje škole. Kada primijetite da mu nije stalo do ičega što ima veze s vama, to ukazuje da u vašoj vezi nešto ne štima.


14. Dosađuje se

Sve što radi vaš voljeni vama je slatko i divno. Ako je ono što vi radite ili u čemu uživate njegov izvor frustracija, to može biti prilično jasan znak da se zasitio vaše veze.


15. Izbjegava seks

Da i to je moguće. Muškarac će izbjegavati intimnost kada izgubi interes, ili osjećaje za vas. To znači da će prestati inicirati seksualni odnos. I ne samo to, izbjegavat će i dodire, zagrljaje, poljupce, držanje za ruku... Iako to može biti izazvano mnogim drugim problemima koje možda njega tište više nego vas, poput novčanih poteškoća, jednostavnim ljubavnim gestama poput držanja za ruku, zagrljaja i razgovora o tome može oživiti seksualni život. Ako to ne pomogne, veza vam je u krizi.


Izvor: herway.net

Linker
30. svibanj 2024 19:44