CHRIS DELMAS AFP
Dr. Ruth Westheimer

Njezini seks savjeti jednako su relevantni danas kao što su bili i prije 40 godina: Donosimo one najbolje

Dr. Ruth bila je jedna od najpoznatijih seksualnih terapeutkinja na svijetu


Snalaženje u intimnosti nije jednostavno, a malo je imena u tome području koja odjekuju poput dr. Ruth Westheimer. Ova legendarna seksualna terapeutkinja i TV voditeljica nedavno je preminula u 96. godini. Sa svojim nezamjenjivim naglaskom i zaraznim entuzijazmom, provela je desetljeća razotkrivajući slojeve ljudske seksualnosti. Dr. Ruth postala je poznato ime zahvaljujući svojim iskrenim savjetima i emisijama, pretvarajući tabu teme u svakodnevni razgovor.

Njezino putovanje od preživljavanja holokausta do omiljene američke seksualne edukatorice je inspirativno, a svojim hrabrim i posebnim stilom, dr. Ruth je izvela seksualni odgoj iz sjene osude. A evo i nekoliko najboljih savjeta za seks u čast žene koja je razgovor o seksu učinila ne samo prihvatljivim, već i neophodnim.


Seksualna neusklađenost

Dr. Ruth Westheimer govorila je kako je problem različitih seksualnih želja u vezama itekako rasprostranjen. Predlagala je da bi se, unatoč potencijalnoj neraspoloženosti, parovi trebali međusobno seksualno podržavati.

- Ne morate biti raspoloženi za orgazam kako biste pomogli svom partneru da postigne zadovoljstvo. Obostrano zadovoljstvo ne zahtijeva uvijek istodobne orgazme. Nemojte se pretvarati da ste zainteresirani ako niste, umjesto toga pronađite načine da zadovoljite jedno drugo iz ljubavi koju međusobno osjećate. Za žene to može značiti jednostavno ležanje, dok muškarci mogu koristiti prste, jezik ili vibrator - govorila je.


Održavanje seksa uzbudljivim

Seks s vremenom može postati rutina i s time izgubiti ono početno uzbuđenje. To može dovesti do izbjegavanja seksa i potencijalno naštetiti vezi. Da biste se tome suprotstavili, povremeno pokušajte nešto novo. Promjena položaja, vremena, lokacija ili tempa može ponovno potaknuti strast. Trud da isprobate nove stvari može dovesti do još boljeg seksa.


Planiranje boljeg seksa

Ideja da je sjajan seks uvijek spontan je besmislica. Ženama je često potrebno više vremena da se uzbude, tako da planiranje može poboljšati cijelo iskustvo. Započnite romansu rano navečer i izrazite svoju spremnost na trud oko seksa, možda neočekivano budete iznenađeni.


Proaktivno rješavanje seksualnih problema

Svatko se susreće sa seksualnim poteškoćama. Dok se one često zanemaruju, njihovo rješavanje često može biti ona nit koja drži vezu na životu. Čak i ako mislite da ste savladali seks, svi se moraju nastaviti poboljšavati i truditi oko njega. Za probleme poput erektilne disfunkcije, traženje pomoći od seksualnog terapeuta može biti korisno. Stručnjaci su već sve čuli, a mogu ponuditi praktična rješenja, ponekad u samo nekoliko sesija.


Važnost fizičkog dodira

Dodir je neophodan za povezivanje, kako u spavaćoj sobi, tako i izvan nje. Obratite pažnju na svaki dio svog partnera, a ne samo na seksualna područja. Svakodnevna fizička naklonost, poput grljenja, držanja za ruke, pa čak i međusobnog pranja, može ojačati vezu i poboljšati seksualna iskustva. Ne zaboravite i važnost ljubljenja, koje često bude zaboravljeno u već dužim vezama.


Prilagođavanje promjenama

Kako se tijela mijenjaju s godinama, praktične prilagodbe su bolje od odustajanja od seksa. Baš kao što kupujete novu odjeću ili naočale, prilagodite svoj seksualni život tijelu koje se mijenja. Muškarcima će možda trebati fizička stimulacija kako bi postigli erekciju, a traženje pomoći od svojih partnerica ne bi trebalo biti sramotno. Za žene u postmenopauzi korištenje lubrikanta može učiniti seks ugodnijim. Prilagodite se promjenama i nastavite uživati u seksu tijekom cijelog života.

Linker
06. rujan 2024 10:03