Savjeti o dobroj erekciji su potrebni mnogima, ma koliko se svi pravili da nije tako
 Getty Images/iStockphoto
događa se i najboljima

Napokon dobri savjeti kako do super čvrste erekcije. Jedan trik posebno oduševljava

Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Medicine je pokazalo da dobrih 15 posto muškaraca barem povremeno teško postiže erekciju i to u najboljim godinama života

Penis je najtemperamentniji dio muškog tijela ili drugim riječima, vodi svoju politiku. Kad biste htjeli da je uspravan i čvrst tijekom spolne aktivnosti, on odjednom omlohavi. Kad napokon postignete željenu snažnu erekciju, on prebrzo izbaci sjeme. Loše reagira na alkohol, a nerijetko postane velik i vrlo uočljiv u najneprimjerenijim situacijama. Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Medicine je pokazalo da dobrih 15 posto muškaraca barem povremeno teško postiže erekciju i to u najboljim godinama života, kao i da samo 20 posto muškaraca u dobi između 40 i 59 godina gotovo uvijek može postići zdravu erekciju.

Drugim riječima, savjeti o dobroj erekciji su potrebni mnogima, ma koliko se svi pravili da nije tako. Iako vjerojatno nikada sa stopostotnom sigurnošću nećete moći predvidjeti kako će se u nekom trenutku ponašati vaš penis, ima nekih koraka koje možete poduzeti da onda kad vam bude najpotrebnije ne zakaže.


Isprobajte prsten za penis

Jeste li znali da vam prsten za penis može pomoći da zadržite erekciju? On pomaže da se krv zadrži u tijelu penisa, tamo gdje je i potrebno da erekcija potraje, a sprečava i oblik erektilne disfunkcije kod kojeg krv dolazi u penis, ali teško se tamo zadržava. Postoji više vrsta prstenova za penis, no sve su podjednako učinkovite u održavanju erekcije. Ne samo da će on biti čvršći, već će i orgazam biti intezivniji. Ovaj trik naprosto oduševljava.


Kegelove vježbe nisu samo za žene

Mišići dna zdjelice imaju vrlo važnu ulogu u seksualnoj aktivnosti jer njihova kontrakcija pomaže u stvaranju povećanog pritiska u penisu i veće ukrućenosti samog penisa. Dakle, Kegelove vježbe (stezanje i opuštanje mišića dna zdjelice) može pomoći muškarcima u postizanju snažnije erekcije.


Pazite što jedete

Prema istraživanjima, hrana koja nije dobra za srce nije dobra niti za penis, što ima smisla jer i jedan i drugi organ ovise o dotoku krvi. Mediteranska prehrana - koja uključuje voće, povrće, cjelovite žitarice, zdrave masnoće i crno vino - je najbolji početak za dobru erekciju. Uostalom, povezanost mediteranske prehrane i poboljšanja seksualne funkcije je i znanstveno dokazana.


Krenite u teretanu

Krvotok je ključan za zdravu erekciju, a ništa ne pospješuje dobar krvotok tako kao aerobna tjelovježba. Osim što će vas održati u dobroj formi, teretana će vam pomoći i da postignete i sačuvate dobru erekciju. Trčanje je također poželjno, no izbjegavajte vožnju biciklom jer previše vremena provedenog na biciklu može dovesti do razvoja erektilne disfunkcije.


Riješite se cigareta

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kentuckyju je pokazalo da su pušači svoj spolni život u prosjeku ocjenjivali ocjenom 5 na skali od 1 do 10, dok su ga nepušači ocjenjivali u prosjeku s 9. Postoje istraživanja koja su dokazala da pušenje utječe na intenzitet erekcije. Osim što oštećuje krvne žile, pušenje može oštetiti i samo tkivo penisa te ga učiniti manje elastičnim.


Kava je dobrodošla

Za razliku od cigareta, kava vam može pomoći u postizanju bolje erekcije. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Texasu je pokazalo da muškarci koji konzumiraju u prosjeku 2 do 3 šalice kave dnevno rjeđe pate od erektilne disfunkcije u odnosu na muškarce koji konzumiraju dekofeinizirane napitke.


Budite vjerni

Vrlo je uobičajeno da muškarci koji se upuste u afere prestanu imati zdrave erekcije. To je toliko uobičajeno da liječnici često pacijente s erektilnom disfunkcijom pitaju imaju li izvanbračnu aferu. Naime, osjećaj grižnje savjesti izaziva tjeskobnost, a ona ubija erekciju.


Provjerite razinu testosterona

Niska razina testosterona utječe na libido te otežava postizanje spolnog uzbuđenja, a time i postizanje erekcije. Provjerite razinu testosterona jer vam, ako je niska, liječnik može pomoći da je dovedete u normalnu razinu te tako riješite problem s erekcijom.


ČITAJTE I:

Linker
05. ožujak 2024 19:08