SHUTTERSTOCK
ups

Ma samo to ne! Pet najgorih navika u seksu kojih se najbolje što prije riješiti

Seksualni užitak zahtijeva ravnotežu sebičnosti i nesebičnog davanja

Ako su sljedeće vrste ponašanja za vas pravilo, vrijeme je da ih promijenite i da se okrenete ljepšoj strani seksa, kakvu možda i ne poznajete.

1. Ne razgovarate

Ključno je razgovarati o tome što u seksu volite i želite. Ali parovi često ignoriraju ‘slona u sobi‘, odnosno neizrečene probleme i preferencije. Što dulje ih ignorirate, to će više utjecati na vaš (spolni) život. Zašto se tako ponašamo?

- Ljudi se boje da će partner/ica misliti da su čudaci, da će ih kritizirati ili da će se posvađati - smatraju seksualni stručnjaci. Budite otvoreni za partnerove sugestije, saslušajte i poštujete njegove/njene ideje, umjesto da se uzrujavate zbog njih. Svakih nekoliko mjeseci zajednički preispitajte svoj seksualni život pitanjima poput: jesmo li sretni u seksu, imamo li neki problem, trebamo li nešto mijenjati.

2. Niste prisutni

Nije valjda da odmah nakon (ili tijekom?!) seksa provjeravate pametni telefon. Seks ne može biti dobar ako niste totalno u njemu - i glavom i tijelom. Važno je da vas ništa ne ometa. Isključite telefon. Ako vam misli lutaju, seks neće biti dobar ni vama ni drugoj osobi.

image
SHUTTERSTOCK

3. Uzimate, a ne dajete

Je li vam jedini smisao seksa vaš orgazam? Volite primati oralni seks, ali ne i pružati? Jedno je ako vi i vaš partner nemate potrebu da sve u seksu bude izjednačeno. Ali, ako nešto ne radite jer vam se ne da ili zato što ste sebični, to je problem. Seksualni užitak zahtijeva ravnotežu sebičnosti i nesebičnog davanja.


4. Na automatskom ste pilotu

Priprema, pozor: poljubac, dodir, otkopčavanje, stiskanje, skok u pozu... Ako partner može predvidjeti svaki vaš potez, vjerojatno oboje puno propuštate. Parovi vrlo brzo uđu u rutinu i dok ‘ugodni seks‘ može biti odličan, previše predvidljivosti može izazvati dosadu, a potom i probleme s uzbuđivanjem. Zato osvježite seksualni meni. Možete se tijekom seksa vratiti uobičajenom scenariju, ali barem počnite s nečim novim i uzbudljivijim - igračkice, igranje uloga, prostote, nove poze


5. Ne vodite partnera

Ako ništa ne govorite i ne pokazujete, partner neće znati što vam se sviđa i je li na pravom putu. Biti dobar ljubavnik znači dobro komunicirati - zvukovima, pokretima dajte partneru do znanja što vam se sviđa, što manje, a što nimalo.

Linker
18. kolovoz 2024 21:59