SHUTTERSTOCK
u tri minute

Koliko dobro poznajete svog partnera? Riješite kviz i saznajte je li sklon varanju

Mislite li da je tip koji bi vas mogao prevariti

Broj osoba u braku koje se žele viđati s nekim drugim izvan braka je u porastu, a stručnjaci za veze vjeruju da je karantena zbog pandemije koronavirusa dovela do prekida mnogih veza ili je barem navela ljude na razmišljanje o svom ljubavnom životu i izboru.

Mislite li da biste vi znali da vas partner vara? Obiteljska terapeutkinja Sally Barker, specijalizirana za pomoć parovima kod kojih je jedan od partnera počinio preljub, predlaže da riješite ovaj test kako biste otkrili koliko dobro poznajete svog partnera i mislite li da je tip koji bi vas mogao prevariti.

1. Koja je prva promjena u izgledu vašeg partnera koja bi mogla ukazivati na to da je nevjeran?

a) Frizura

b) Podrezani nokti

c) Izbijeljeni zubi

d) Lice njegovano hidratantnom kremom

2. Što je od ovoga siguran znak da vam partner laže?

a) Puno gestikulira rukama

b) Prekriži noge dok sjedi

c) Sjedi na dlanovima

d) Isteže prste tako da pucketaju

3. Koliko dugo će preljubnik izbivati iz kuće pri jednom izlasku s ljubavnicom?

a) 1-2 sata

b) 3-4 sata

c) 4-5 sati

d) 6 i više sati

4. Što će preljubnik prvo kupiti sebi?

a) Odjeću

b) Cipele

c) Nakit

d) Sve navedeno

5. Kad preljubnik laže, on...

a) Opetovano dodiruje lice rukama

b) Svrbi se po vratu

c) Trza se

d) Znoji se

6. Gdje će se preljubnik najvjerojatnije sakriti u kući kako bi mogao potajno razgovarati na telefon?

a) Kupaonica

b) Spavaća soba

c) Kuhinja

d) Ostava

7. Kako znate kad se preljubnik dopisuje s ljubavnicom, a ne s prijateljima?

a) Smiješi se

b) Smije se glasno

c) Ima nepomično lice

d) Namršten je

8. Što bi vam od ovoga moglo otkriti da vaš partner nešto taji od vas?

a) Promjene u navikama spavanja

b) Neočekivano mršavljenje

c) Uznemirenost i netipično ponašanje

d) Sve navedeno

9. Ako vas partner vara, njegov entuzijazam za seks s vama vjerojatno će...

a) ...se povećati i inicirat će seks više no ikad prije

b) ...ostati isti

c) ...se smanjiti i nestati

d) ...varirati iz tjedna u tjedan

10. Gdje će preljubnik najvjerojatnije puniti mobitel u kući?

a) Pored stola

b) U kuhinji

c) U dnevnoj sobi

d) Pored sebe

11. Ako vas partner vara, kada će najvjerojatnije koristiti svoj mobitel ili računalo?

a) Često, ali će brisati povijest pregleda ako ga zatražite da vam posudi računalo

b) Rano ujutro i kasno navečer

c) Samo tijekom radnog vremena

d) Mobitel ili računalo mu je uvijek uključen

12. Što će od ovoga preljubnik najvjerojatnije učiniti?

a) Ići u krevet onda kad idete i vi

b) Spavati u drugoj sobi

c) Doći u spavaću sobu puno kasnije od vas

d) Otići na spavanje ranije nego vi

13. Preljubnika će vjerojatno najviše zanimati...

a) ...vaš tjedni raspored za posao i druženje s prijateljima

b) ...u koje vrijeme je večera

c) ...u koliko sati ćete ići na spavanje

d) ...kada treba sljedeći put ići u kupovinu hrane

image
SHUTTERSTOCK

ODGOVORI: 1 – a, 2 – b, 3 – b, 4 – d, 5 – a, 6 – a, 7 – a, 8 – d, 9 – a, 10 – d, 11 – a, 12 – b, 13 – a

Zbrojite svoje bodove i provjerite koliko ste dobro procijenili partnera

1-4: Nemate pojma

Sally kaže: - Ovako mali broj bodova znači da biste morali obratiti pozornost na one očitije znakove. Ako je vaš partner inače bio prilično ležeran po pitanju brijanja i onda odjednom počne pomno voditi računa o tome, to vjerojatno ne čini da bi se svidio vama. Ulaganje u novu odjeću je znak da želi ostaviti dojam da vodi brigu o sebi, što je uvijek privlačno vidjeti. Također, ako se smiješi prilikom razgovora na mobitelu i čisti povijest pregledavanja na laptopu, bez da vam za to da neko logično obrazloženje, to bi za vas trebalo biti zvono za uzbunu.

5-9: Blizu ste, ali

Sally kaže: Nije vas lako prevariti, ali može vas natjerati da se dobro zamislite. Možda ste primijetili da ne puni mobitel pored stola u dnevnom boravku, ali ponekad mislite da možda pretjerujete. Redoviti odlasci u kupaonicu s mobitelom u ruci također mogu biti znakoviti. Zanima li ga vaš raspored više nego prije? Moguće da pokušava isplanirati kad bi mogao provesti neko vrijeme s vama prije nego što nestane. Možda će vam biti teško otkriti sve te znakove jer vam je seks bolji nego ikad prije, ali seks izvan bračne postelje može donijeti iznenađujuće promjene u tome kako vaš partner doživljava vašu seksualnost.

10-13: Skoro da pretjerujete

Sally kaže: Laganje je stresno i preljubnik će prilično patiti zbog laži koje izgovara. Vi ćete primijetiti njegova netipična ponašanja koja odaju što se događa. Ako je vaš radar toliko jak, moguće je i da pretjerujete. Imajte na umu da može postojati i neko nevino objašnjenje za sve pa, prije nego što ga napadnete s optužbama, porazgovarajte s partnerom o onome što vas brine. Usredotočite se na to kako se osjećate umjesto da ga optužujete jer će ga to samo navesti da se brani. Ističući razlike među vama ili izražavajući zabrinutost zbog odnosa među vama možete ga navesti da se otvori i da vam kaže istinu.

Nevjera ne mora značiti kraj veze, mnogi su slučajevi u kojima je, unatoč proživljenoj boli, nevjera učinila vezu čvršćom i par bliskijim.

Linker
05. srpanj 2024 17:21