Ljubavnice su ispričale svoje priče
 FOTOGRAFIJE: LUCKYBUSINESS GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
naučena lekcija

Kako sam postala ljubavnica: ‘Iskreno sam vjerovala da će napustiti ženu, bila sam naivna...‘

Ovo su lekcije žena koje su bile ljubavnice, začudit će vas

Prevara je jedna od najgorih situacija i osjećaja koje možete doživjeti. Iako ste vjerojatno čuli dosta priča o osobama koje su prevarene, rijetko čujete priče ljubavnika ili ljubavnica. No, njihove priče je važno čuti, bilo da se radi o lekcijama koje su naučili iz tog iskustva ili o tome da zapravo nisu bili svjesni što su radili.

Devet žena na Redditu progovorilo o svojim iskustvima kao "druge žene".


Od početka mu nisam vjerovala

Posljednju vezu sam započela kao "druga žena" i povjerenje koje sam imala prema njemu bilo je od početka tako nisko. Bili smo jedno s drugim cijelo vrijeme i stalno smo pratili jedno drugo kad bismo bili zajedno. Nisam imala vremena za svoje prijatelje i izolirala sam se od svega. Od samopouzdane i sretne osobe, postala sam nesigurna u sebe i svoju vezu. Dakle, ako razmišljate o tome, nemojte to raditi. Postoji toliko mnogo drugih ljudi i apsolutno biste trebali razmisliti o započinjanju veze u kojoj možete potpuno vjerovati drugoj osobi, jer ćete uvijek razmišljati o tome kako je sve počelo.

  • redditorka kathybohTrebala sam prepoznati obrazac

Dva puta sam imala ovakvu situaciju. Oba puta, osoba je već jednom nogom napuštala brak, a za jednu nisam ni znala u početku veze da je u braku - jednostavno nikad nisu pričali o drugoj osobi. Bili smo samo u prijateljskom odnosu kad sam saznala. Obje veze su završile tako što sam bila prevarena. Bila sam uvjerena da će napustiti ženu. Volim reći da sam to zaslužila jer mi se to dogodilo dva puta, zaista sam prepoznala obrazac, ali okolnosti na početku obje veze su bile toliko različite da nisam shvatila da je to obrazac.

  • redditorka brandnamenerdTakve veze rijetko uspijevaju

Iako nije došlo do fizičkog preklapanja, tip me držao četiri mjeseca "na čekanju", dok je odlučivao što će s tadašnjom djevojkom s kojom je bio sedam godina. Kad sam rekla da mi je dosta čekanja, počela sam se osjećati grozno i kao varalica, odmah ju je ostavio i počeo izlaziti sa mnom. Na kraju je bio ogorčen i zao prema meni (mislim da je to djelomično zbog njegove krivnje zbog toga kako je počelo) većinu od tri godine koje smo proveli zajedno. Nakon što je odbacio više očajničkih molbi za savjetovanje parova, pozlilo mi je od njegovog ponašanja i na kraju sam ga ostavila radi drugog momka (ironično). Zbog toga mi je učinio život paklenim. Nemojte to raditi. Vrlo rijetko uspije.

  • redditorka skydartU braku smo 16 godina

Tehnički sam bila druga žena, ali... Upoznali smo putem interneta kasnih 90-ih. Bili smo prijatelji zatim smo online 'dejtali', ali nismo bili monogamni. Bio je u vezi kad smo se upoznali. Odselio se od svoje djevojke prije nego što smo se upoznali licem u lice. Kad smo se upoznali licem u lice, postali smo monogamni. Otprilike šest mjeseci kasnije preselio se u moju državu. Nakon što se odselio, ona bi mu se svake dvije godine kad se napije poslala e-mail "Želim biti/voljela bih da sam...". U braku smo 16 godina.

  • redditorka commoncoitusyBrinulo me to na početku veze

Počela sam kao druga žena. Razveo se (u roku od mjesec dana nakon što smo priznali svoje osjećaje jedno prema drugome), nismo se viđali dok se razvodio, otišao je na savjetovanje sa svojom tadašnjom suprugom da joj kaže da ne želi biti u braku s njom. Ponašao se što je moguće časnije, nije lagao sebe, mene ili nju, pa sam pretpostavila da je varao iz razloga za koji je rekao da jest, a to je da je bio više zaljubljen u mene nego u nju. Brinulo me to na početku veze, ali on se uvijek ponašao transparentno i pošteno pa sam mu počela vjerovati. Sada imamo dvoje djece i u braku smo.

  • redditorka mjheilOboje smo naučili važne lekcije

Tehnički sam bila "druga žena" i ponekad se i dalje osjećam užasno zbog toga. U to vrijeme imala opravdanje jer je ona bila loša osoba i ponašala se prema njemu kao prema apsolutnom smeću. Krala je od njega, lagala mu je bila, bila je doslovna inkarnacija "lude djevojke" prije nego što se on počeo udaljavati od nje. Jako je želio ostati s njom jer su se poznavali još iz vrtića, ali kako je vrijeme prolazilo, počeo je shvaćati koliko je toksična i koliko njegova veza sa mnom stvari čini još gorima. 12 godina kasnije smo vjenčani, s djetetom na putu i uopće se ne brinem zbog toga. Oboje smo naučili vrijedne lekcije u toj kalvariji i ne mislim da će on napraviti istu stvar sad kad smo stariji, zreliji i okolnosti su sasvim drugačije.

  • reddiotrka CycloneCowgirlProganjala sam ga

Ja sam samo nakratko bila druga žena. Također sam bila ta koja je to potaknula, proganjala sam ga, a ne obrnuto. Dva dana nakon što smo imali spolni odnos prekinuo je s bivšom, s kojom je ionako planirao prekinuti (što zvuči kao zgodan izgovor, ali on ima dokaz svojih namjera) i od tada smo zajedno. Rekao mi je o svojoj djevojci onog dana kad je prekinuo s njom i priznao da je u naš odnos ušao već s jednim minusom. Uvijek sama se brinula da se to neće ponoviti, ali on je bio vrlo transparentan i shvaćao je moj strah. On me čini tako nevjerojatno sretnom i tako mi je drago što sam ga upoznala pa mi to olakšava strahove.

  • slutsofsunsetvalleyVoljela bih da je započelo na drugačiji način

Zaista je teško. Vjerujem svom dečku, zaista. Ali postoji glas u pozadini koji mi ponekad govori da sam idiot. Način na koji smo započeli sigurno nije bio idealan, žalim zbog puno toga, ali ja ga volim. Voljela bih da nije počelo tako kako je, ali dovelo nas je do odnosa kojeg danas imamo i uvijek se podsjetim na to kad imam takav osjećaj. On me voli, a i ja njega. Ono što je on učinio bilo je loše, a i ja sam bila loša jer sam sudjelovala u tome, ali to nije naš identitet. Donijeli smo strašnu odluku i znam na temelju krivnje da smo osjetili da to nije nešto bismo oboje htjeli ponoviti.

  • redditorka britneyspearceSamo se prestao javljati i slati mi poruke

Užasno. Uopće nije to spomenuo, cijelo smo se vrijeme družili i slali poruke, jako smo se zabavljali, a onda me jednog dana blokirao na Instagramu i prestao se javljati i slati mi poruke. Ispostavilo se da je cijelo vrijeme imao djevojku i samo ju je pokušao naučiti lekciju o "uzimanju zdravo za gotovo" pa ju je ignorirao tri mjeseca dok je izlazio sa mnom. Ona ne zna da je izlazio s drugima i pronašla sam njezin Instagram profil i izgledaju jako sretno, a ona objavljuje svakakve stvari braneći svog muškarca. On zapravo nije sve to što ona navodi, a ja se osjećam užasno jer bih kao djevojka htjela znati je li moj dečko od četiri godine radio neke stvari, ali ona ne izgleda kao netko tko će se obazirati na poruke nasumične djevojke na Instagramu. Osjećala sam se užasno izigrano

  • reddiotrka BebeGene
Linker
05. srpanj 2024 11:54