Martina Mavrin Jeličić. VANESA PANDZIC CROPIX
transformiraju tijelo

Kad vidite kako djeluju ove vježbe, bit će to jedini trening koji ćete htjeti redovito raditi kod kuće

Reformer bez reformera

Danas svaki rekreativac zna da postoji ta famozna sprava zvana reformer. Gotovo svaki studio nastoji ga uključivati u svoj program vježbanja jer pruža drugačiji pristup vježbanju. Nije to nije nova sprava, na tržište je stigla još u ranim dvadesetim godinama prošlog stoljeća kada ga je Joseph Pilates, osnivač pilates metode, dizajnirao kao dio svojih tehnika rehabilitacije i vježbanja. Prvobitno se koristio kao dio terapije za pacijente u bolnicama, ali je kasnije postao popularan u fitness industriji kao efikasan alat za vježbanje.

- Maksimalnu korist od vježbi na reformeru postižemo upravo personaliziranim radom, jedan na jedan. Naravno, nismo si svi u mogućnosti priuštiti individualni trening na reformeru ili trenirati u studiju koji pruža takav oblik vježbanja, a budući da ni jedna sprava nije nezamjenjiva, jer ključan je pokret, uz laganu modifikaciju svatko od vas može imati svoj reformer trening kod kuće. Potrebna vam je samo rastezljiva guma i vrijeme koje ćete odvojiti za sebe. Vježbe na reformeru ili modificirane vježbe s gumom mogu pružiti efikasan i sveobuhvatan trening kombinirajući elemente pilatesa te kineziterapijske i kardio vježbi - kaže doc. dr. sc. Martina Mavrin Jeličić kineziologinja i terapeutkinja iz MBS centra. Otkrila nam je i pet odličnih razloga zašto su ove vježbe efikasne.

  • omogućuju širok spektar vježbi koje su fokusirane na snagu, fleksibilnost, ravnotežu ili kardio,
  • guma pruža podršku tijelu tijekom vježbi, istovremeno dajući olakšanje tijekom pokreta, dodatnu aktivaciju mišića te bolju stabilnost.
  • redovito izvođenje prikazanih nizova može dovesti do brzih i primjetnih rezultata, uključujući jačanje mišića, povećanje fleksibilnosti, poboljšanje držanja tijela i oblikovanju tijela,
  • vježbe ne opterećuju zglobove, tako da ih mogu raditi svi bez obzira na razinu pokretljivosti,
  • vježbe su dinamične i zabavne, što može biti dodatna motivacija da redovito vježbate.

Kako ove vježbe raditi kod kuće pogledajte u videu.

Linker
21. svibanj 2024 09:08