SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Dugotrajna povišena temperatura - koje bi pretrage bilo dobro napraviti?

Odgovara dr. Milan Mazalin, spec. opće medicine

Već više od pola godine imam povišenu tjelesnu temperaturu (oko 37,5). Analiza mokraće pokazala je da imam bakterije. Moja liječnica mi je propisala Sinersul, ali i dalje imam povišenu temperaturu. Krvna slika mi je uredna. Imam 23 godine i zanima me koje bi pretrage bilo dobro napraviti.

  • Marko l., Mostar

Odgovara dr. Milan Mazalin, spec. opće medicine, Dom zdravlja Zapad, Zagreb

Kod nekih ljudi to je normalna tjelesna temperatura, ali može biti i simptom neke bolesti ili stanja. Najčešće su to infektivne bolesti, ali mogu biti i bolesti štitnjače, autoimune pa i maligne bolesti. Kako ste imali uroinfekt, a nije vidljivo jeste li provjerili uspješnost terapije, predlažem da napravite kontrolnu pretragu krvi, urina i urinokulturu. Ovisno o nalazima treba provesti adekvatnu terapiju, a u slučaju urednog nalaza obaviti dodatnu dijagnostičku obradu.

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
02. travanj 2024 09:46