SHUTTERSTOCK
bez uputnice

Anonimno i besplatno testiranje u tjednu spolnog zdravlja

Spolno zdravlje je neizostavan dio cjelokupnog zdravlja svakog pojedinca. Kao i tjelesno i mentalno zdravlje, spolno zdravlje čini važnu ulogu u općem blagostanju

Javnozdravstvena kampanja Nema maženja bez paženja kao glavni cilj ima promicanje svih segmenata zdravstvene pismenosti u području spolnog i reproduktivnog zdravlja, a ove godine pod istim sloganom „Nema maženja bez paženja” obilježava se Tjedan spolnog zdravlja od 10. lipnja do 14. lipnja 2024.


Testirajte se

Savjetovalište za promicanje spolnog zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom održavanja tjedna spolnog zdravlja provodit će od 15 do 19 sati anonimno i besplatno (bez uputnice, naručivanja) savjetovanje i testiranje osoba u riziku od zaraze spolno prenosivim infekcijama uzrokovanim mikrobiološkim uzročnicima: Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma parvum i Ureaplasma urealyticum.

Navedeni uzročnici pripadaju među najučestalije uzročnike spolno prenosivih infekcija, a infekcije koje uzrokuju su uz to i asimptomatske zbog čega ih je teško pravovremeno dijagnosticirati, što može imati dugoročne posljedice na spolno i reproduktivno zdravlje pojedinaca.

Linker
10. lipanj 2024 12:49