SHUTTERSTOCK
čuda su moguća

Čudesne stvari su nam svima nadohvat ruke! A na nama je samo da se odlučimo i pokrenemo u tom smjeru

Naša Sanja donosi dojmove sa seminara u Americi

Prošli sam tjedan provela na još jednom seminaru dr. Joea Dispenze. O njemu sam vam već puno pisala u lipnju, nakon seminara kojeg sam tada pohađala. Toliko mi se svidjelo da sam htjela još, a kako se nakon prvog cjelotjednog retreata smiju upisati napredni četverodnevni seminari, jedva sam čekala da osjetim kakav će biti ovaj na Floridi. Trebalo je promijeniti nekoliko aviona da stignem do tamo, ali zaista je bilo vrijedno truda. Četiri dana ispunjena učenjima, snažnim meditacijama (bez uvoda i objašnjavanja, odmah se ide na ‘najjače‘), hodajućim meditacijama na plaži, nevjerojatnim iskustvima njegovih učenika i - čudima.

Više o učenjima Dr. Joea (kako ga svi zovu) možete pročitati u prijašnje tri kolumne (iz lipnja), a danas vam želim prenijeti svoje doživljaje s ovog retreata.


Buduće ja

Na ovim naprednim seminarima prvi dan je običaj doći obučen u svoje buduće ja. To je jako simpatična ideja jer je potaknula maštu svih sudionika pa sam tog popodneva u predvorju dvorane šetala među kraljicama, vilama, leptirima, anđelima, mađioničarima, Batmanicom, velikim srcima i svim mogućim svjetlećim bićima koje možete zamisliti. Nisam ni znala kakvi se sve plaštevi i krila od svjetla mogu kupiti online. Čak i svjetleće cipele! A jedna se pak žena od glave do pete obukla u - novčanice. Ja sam prije puta kupila u party-dućanu nekoliko cvjetnih i lisnatih vjenčića i ponijela sam božićni ukras - žicu s malim lampicama pa sam se okitila oko glave i ruku u „osobu povezanu s prirodom koja širi svoje svjetlo“. I baš sam uživala u tome. Svi smo se zapravo smiješili od uha do uha, osjećajući se pomalo kao djeca i uživajući u zamišljanju kakav je to osjećaj biti točno onakav kakav želiš biti.

No iako je cijeli event pun radosnih vibracija i u dvorani je svaki blok započinjao plesanjem, pravi posao se radio vrlo ozbiljno i intenzivno. Svako smo jutro već u 6 bili u dvorani, a završavali smo u 20 ili 21 h. Meditacije su zaista bile snažne i intenzivne, budeći našu energiju, otvarajući naše srce i povezujući ga s mozgom, kreirajući ciljano blagotvorne molekule za naše zdravlje i život. Ponovno smo puno radili na pinealnoj žlijezdi (epifizi), ali i na kreiranju svog budućeg ja. I otvarali smo se prema mističnim iskustvima. U svakom od tri dana bilo je i po jedno koherentno iscjeljivanje. Ono se odvija tako da oni koji su odabrani za iscjeljivanje legnu na pod na deku, a mi u grupama po 6 ili 8 ljudi sjedimo oko svakoga od njih. Kroz vođenu meditaciju budimo u sebi ljubav i sklad i zatim kroz ruke prenosimo tu energiju na osobu koja leži. Ova su iscjeljivanja bila vrlo intenzivna, s puno suza i ganuća.


Osjećaj snage

Predzadnji dan, dok sam izlazila iz dvorane nakon iscjeljivanja, zamijetila sam jednu djevojku kako sjedi na podu okružena svojim iscjeliteljima i Dispenzinim osobljem jer joj se očito dogodilo nešto izrazito snažno. Zapazila sam ju još na seminaru u lipnju - lijepa i mlada ali očevidno jako bolesna - bila je potpuno bez kose i uvijek u kolicima, a u dvorani su ju stavljali u posebnu stolicu u poluležeći položaj. Idućeg dana rano ujutro smo na plaži radili hodajuću meditaciju „Changing Boxes“ (Mijenjanje kutija) namijenjenu što snažnijem poistovjećivanju sa svojim budućim ja. Meditacija je bila sjajna, a ja sam nakon nje umjesto da odem na doručak, još malo ostala na plaži, razmišljajući da možda skočim u more. Odjednom se pored mene počelo nešto događati. Ugledala sam onu istu djevojku u kolicima, okruženu s nekoliko pomagača, kako pokušava ustati iz kolica. Nas dvadesetak koji smo još bili na plaži skupilo se oko nje bodreći je. Stala je na jednu slabašnu nogu, pa na obje (uz pomoć). Svi smo pljeskali. A kad je napravila polako prve korake, svi do jednog smo plakali. Bio je to toliko poseban i uzvišen trenutak, doslovno pun božanske prisutnosti. Ta je djevojka pred našim očima napravila tako jasne i snažne korake prema svom zdravlju i vidljivo se sa svakim korakom osjećala sve samopouzdanije i toliko sretnije.

Među publikom ju je gledala i jedna starija žena koju je suprug gurao u kolicima i osjetila sam kako se i u njoj budi osjećaj snage, inspiracija da i ona to može. Kad su pomagači djevojku po njezinoj želji polegli na plažu, prišli su toj starijoj ženi. I uskoro je i ona ustala i polako koračala u moru među plitkim valovima, van sebe od radosti.

Ja sam bila neizmjerno ganuta svime što sam vidjela. Nebrojena su video-svjedočanstva o čudesnim iscjeljenjima na Dispenzinoj web stranici, ali vidjeti ih uživo bilo je zaista tako veliki dar. A onda, povrh svega, jedan je delfin prišao obali na mjestu na kojem sam stajala i odjednom bacio ribu visoko u zrak. Kao da želi pokazati kako se i on raduje tome što se ovdje dogodilo.


Knjige i meditacije

I za kraj vam moram dodati zdravstvene benefite koje sam ja doživjela. Naime, za vrijeme seminara u jednom sam trenutku udarila nožnim prstom o držač za kofere u svojoj sobi. Jako me zaboljelo i prst je uskoro poplavio pa sam šepajući hodala prema dvorani. No bol je već nakon prve meditacije popustila i ja sam gotovo zaboravila na udarac. No cijeli gornji dio prsta bio je još izrazitije plavo-ljubičast. Dva dana kasnije kad sam se vratila kući, htjela sam suprugu pokazati svoju modricu, ali nje jednostavno više nije bilo. Kako je to moguće? - nisam vjerovala svojim očima. Modricama obično treba barem tjedan dana da prođu, a moj prst je bio potpuno u boji kože. Da ga nisam fotografirala dok je bio ljubičast, teško da bi mi i moji doma vjerovali. I još nešto. Već deset godina dobivam kožnu reakciju na mliječne proizvode pa ih već dugo izbjegavam. No na seminaru su u jednom trenutku servirali za desert puding od riže (na mlijeku) kojeg obožavam pa sam ga odlučila pojesti, bez obzira na crvenilo i prištiće koji će mi se ubrzo pojaviti na licu. I još k tome, desert je bio tako ukusan da sam ih na kraju pojela tri. A nakon toga - ništa! Moja je koža taj i naredne dane bila savršeno čista.

Ova je kolumna malo dulja, ali jednostavno sam vam morala prenijeti svoje uzbuđenje, ali i važna svjedočanstva koja i vama mogu pomoći da lakše vjerujete da su čuda i iscjeljenja ne samo moguća, nego i - sasvim prirodna. I da su tu za sve nas, samo ako radimo na tome da promijenimo svoju vibraciju. A to je lako, ne morate ići na Dispenzine seminare, postoje knjige i meditacije koje su same po sebi dovoljno moćne i svima nadohvat ruke. A na nama je samo da se odlučimo i pokrenemo u tom smjeru!

Linker
12. rujan 2024 10:48