Dovoljno je da se zapitate jeste li nešto naučili iz tih izazova

 SHUTTERSTOCK
pobjeda ili poraz

Što kad vas život naprosto nokautira? Evo kako se opet vratiti u ‘ring‘

Prije ili kasnije život nas sve nokautira na ovaj ili onaj način, tako da svi padnemo i pokleknemo

Za sve ljude koji se momentalno suočavaju s nekim teškim životnim izazovima (zdravlje, posao, djeca, odnosi s partnerom, financijski gubitci, …), i za sve one koji su dotakli dno i misle da im više nema izlaza - ima ga. Rješenja uvijek postoje i ona su u nama.

Prije ili kasnije život nas sve nokautira na ovaj ili onaj način, tako da svi padnemo i pokleknemo. Razlika između pobjednika i gubitnika je samo u tome kako se vraćamo nakon udaraca, piše ekreator.hr.

Vraćamo li se u ring života - jači, hrabriji, pametniji, mudriji ?

Ili se vraćamo slabiji, ozlojeđeniji, toksičniji i nažalost i gluplji?


Kad te život nokautira - učite li iz životnih lekcija?

Dovoljno je da se zapitate jeste li nešto naučili iz tih izazova ili ste se prepustili sudbini i ostali gdje jeste optužujući i sebe i čitav svijet za svoju nesreću?

Život doista može biti doista kompleksan i zahtjevan u smislu da traži od nas velika odricanja, boli i patnje. Može izgledati kao da nema izlaza i svijetla na kraju tunela. Ima ga u vjeri. Uvijek ga je bilo, ima ga i bit će.

Stoga ako momentalno kročite kroz pakao od života, hrabro nastavite živjeti dalje, jer svaki naš novi poraz može biti uvod u neku novu pobjedu.


Vjeruj u proces života

Vjerujte sebi i da sve loše što vam se događa, da je to za neko vaše više dobro. Vjerujte u svoje resurse i mogućnosti i zapamtite da su vam se možda jedna vrata zatvorila, ali se u isto vrijeme otvorila jedna puno veća vrata.

Vrata vaših potencijala i snage i svega onoga što možete samo niste znali da možete jer ste živjeli prema pogrešnim programima za koje je došlo vrijeme da se zamjene novim.

Ako ste 40+, dakle u nekoj srednjoj i zrelijoj dobi, zapamtite da ste zakoračili u drugo poluvrijeme vaše utakmice života. Ako budete mudri, usmjerit ćete svoj fokus i pažnju na oslobađanje od različitih ograničavajućih predrasuda koje imate o sebi i o drugima, od nekritičkog razmišljanja, kao i pregršt krivih i limitirajućih uvjerenja koje ste stjecali tijekom prvog poluvremena. Ako ste ušli u drugo poluvrijeme vaše utakmice života, upravo je sada vrijeme za vaše buđenje i akciju.


Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Linker
28. lipanj 2024 14:12