FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
zdrava djeca

Besplatne radionice relaksacije za djecu sa psihofizičkim poteškoćama

U Međunarondom institutu prirodnog zdravlja traju upisi za besplatne online i uživo radionice relaksacije za djecu i mlade u dobi od 7 do 19 godina


U Međunarodnom institutu prirodnog zdravlja traju upisi za besplatne online i uživo radionice relaksacije za djecu i mlade u dobi od 7 do 19 godina sa psihofizičkim poteškoćama (hiperaktivnost, slaba koncentracija, agresija, ljutnja, bijes, anksioznost, depresija, strahovi... i razni zdravstveni problemi).

Dokazano je da relaksacija kao tehnika dubokog disanja, smirivanja i opuštanja poboljšava koncentraciju, olakšava učenje i pamćenje gradiva, potiče kreativnost, omogućuje bolju komunikaciju i interakciju s djecom i odraslima. Relaksacija poboljšava kvalitetu sna, smanjuje razinu stresa, poboljšava samokontrolu i kontrolu emocija, povećava osjećaj mira, zadovoljstva, samopouzdanja, sreće, opuštenosti te poboljšava mentalno i fizičko zdravlje djece i odraslih.

U programu koriste isključivo prirodne metode: relaksacijske tehnike, specifične vježbe, akupresuru, refleksoterapiju, edukaciju o zdravom načinu života te terapijske razgovore (savjetovanja). Njihovi stručni suradnici i terapeuti educirani su od stručnih liječnika Tradicionalne kineske medicine.

Stručnjaci upozoravaju da će zbog pandemije, karantene i učestalijih potresa doći do povrata i porasta postojećih problema mentalnog i fizičkog zdravlja te pojave novih slučajeva što se već vidi iz mnogobrojnih upita zabrinutih roditelja. Djeca i mladi zbog karantene i socijalne distanciranosti postaju još više ovisna o društvenim mrežama koje stvaraju lažnu sliku stvarnog života te kompjutorskim i video igricama koje povećavaju agresiju, hiperaktivnost i otpor. Cjelokupna situacija dodatno negativno utječe na anksioznu i depresivnu, te na djecu s postojećim fizičkim zdravstvenim problemima.


Mjesto održavanja

Radionice uživo održavaju se u prostoru udruge na adresi Radnička cesta 20a, Zagreb (1. kat) dok su online relaksacije dostupne putem video poziva na platformama Zoom ili Skype.

Ako vaše dijete ima problema s koncentracijom, zatvorenošću, samopouzdanjem, hiperaktivnošću, agresivnošću, ljutnjom, strahovima i tugom, a želite da bude zdravo, sretno, samopouzdano i uspješno, obratite nam se s povjerenjem.

Dogovorite info razgovor na 01 5620 108, 098 947 0533 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili posjetite web stranicu www.mipz.hr za dodatne informacije.


Međunarodni Institut Prirodnog Zdravlja je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena unapređenju i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece i mladih sa psihofizičkim poteškoćama, rješavanju i prevenciji zdravstvenih poteškoća te neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u društvu.

Linker
21. srpanj 2024 07:19