Pripremila Ana Večerić, fitness trenerica
Znamo kako izgleda ponedjeljak ujutro - kuća u kaosu, svi nekamo žure, vi još niste stigle popiti kavu, a već razmišljate što ćete ponijeti za jelo na posao ili na plažu. U nastavku donosim ideje za tri ukusna međuobroka. Ne zahtijevaju posebne namirnice ni dodatne odlaske u trgovinu. Brzo se pripremaju, lako se spreme u torbu i idealni su kad vas uhvati glad oko 10 ili 16 sati. Budući da su toliko ukusni, postoji velika mogućnost da će ih djeca pojesti prije vas, stoga razmišljajte o duploj smjesi.
Energetske kuglice
Ove kuglice prava su pomoć kad ste gladne, umorne i treba vam nešto slatko – ali bez grižnje savjesti. Ne peku se, ne zahtijevaju puno truda, a velike su šanse da većinu sastojaka već imate kod kuće.
Sastojci:
- 10 datulja
- 80 g badema
- 2 žlice kokosa (plus još malo za posipanje)
- 1 i pol žlica kokosove masti
- 2 žlice kakaa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
1. Datulje usitnite u blenderu dok ne dobijete pastu.
2. Dodajte bademe i kratko izmiksajte da se sastojci povežu.
3. Umiješajte kokos, kokosovu mast, kakao, vaniliju i sol. Sve dobro sjedinite.
4. Oblikujte kuglice rukama i uvaljajte ih u kokos.
5. Ohladite u hladnjaku najmanje 30 minuta prije konzumacije.
Lješnjak kuglice
Ako volite okus namaza od lješnjaka i čokolade – ove kuglice će vas osvojiti. Brze su, zasitne i jako ukusne.
Sastojci:
- 80 g lješnjaka
- 12 datulja
- 2 žlice kakaa
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Sve sastojke stavite u blender i usitnite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
2. Oblikujte kuglice rukama.
3. Po želji ih pospite naribanom tamnom čokoladom ili ih lagano utisnite u komadiće čokolade.
4. Čuvajte ih u hladnjaku – lako se prenose i ne tope se brzo.
Buterino kuglice
Lagane, nježno slatke i mirisne – ove kuglice s butternut tikvom i kikiriki maslacem savršen su izbor za ljetne dane.
Sastojci:
- Pire od jedne manje butternut tikve
- 2 žlice kikiriki maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2–3 žlice kokosovog brašna
Priprema:
1. Tikvu ogulite, narežite na kockice i skuhajte ili ispecite dok ne omekša. Zatim je izblendajte u pire.
2. Dodajte kikiriki maslac, vaniliju i kokosovo brašno te dobro promiješajte.
3. Oblikujte kuglice i stavite ih na papir za pečenje.
4. Pecite u pećnici na 170 °C oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
5. Mogu se jesti tople ili ohlađene. Najbolje ih je čuvati u posudi u hladnjaku i ponijeti sa sobom kad zatreba.
Video recepte s detaljno objašnjenim svakim korakom pripreme pronađite u potpuno besplatnoj Momtivation aplikaciji za sve mame.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....