FOTO: BAKE ME BY NINA MRVICA
BLAGDANSKI STOL NE BI BIO POTPUN

Francuska salata

Sada kada smo pripremili domaću majonezu, ništa nas ne sprječava da krenemo u izradu savršene francuske salate. Danas ću vam otkriti obiteljski recept za moju najdražu salatu.
  • 4 jaja
  • 3 veće mrkve
  • 1 veći krumpir
  • 350 g kiselih krastavaca
  • 400 g graška
  • 350 g domaće majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1/2 soka limuna
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. U lonac stavite kuhati jaja, mrkve i krumpir u kori.
  2. Kada su kuhani, ocjedite ih i stavite po strani da se ohlade.
  3. Krumpiru maknite koru, pa ga iskidajte na sitne kockice. To napravite i s jajima i mrkvom.
  4. Kisele krastavce također iskidajte na sitne kockice.
  5. Dodajte ocijeđeni grašak, majonezu, senf, limunov sok i začine.
  6. Sve dobro promiješajte i prebacite u zdjelu za posluživanje.

Majonezu spremite u hladnjak i potrošite unutar nekoliko dana.

Linker
22. studeni 2024 02:03