SHUTTERSTOCK
zvuči neobično, ali

Crnom grožđu dodajte ovu sveprisutnu namirnicu i spriječit ćete stvaranje krvnih ugrušaka te ćete sniziti tlak

Istraživanje je otkrilo da 54 posto odraslih osoba nije svjesno da kombiniranje različite hrane može koristiti njihovu zdravlju

Želite li sniziti krvni tlak i spriječiti krvne ugruške, pomiješajte grožđe s lukom. Crno grožđe, bogato moćnim antioksidansima - polifenolima, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja, no ako se jede s lukom, savjetuje poznati britanski nutricionist i savjetnik za prehranu Rob Hobson, može spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka i potaknuti kardiovaskularno zdravlje.

- Često i ne znamo da namirnicama stvaramo povoljne sinergije za zdravlje. S biološkog stajališta, tijelu su potrebne sinergije kako bi ispravno funkcioniralo. Sinergija hrane deinirana je načinom na koji određene namirnice i hranjive tvari koje sadrže djeluju zajedno pružajući zdravstvene koristi veće od koristi koju pruža pojedinačna namirnica - kaže Rob Hobson, koji redovito piše blog na svojoj internetskoj stranici kako bi educirao o vitaminima i drugim hranjivim tvarima koje su našem organizmu potrebne za optimalno funkcioniranje.


Rezultati istraživanja

Istraživanje je otkrilo da 54 posto odraslih osoba nije svjesno da kombiniranje različite hrane može koristiti njihovu zdravlju, dok 31 posto nikada ne razmišlja o miješanju hrane kako bi iz namirnica izvukli više. Ipak, 54 posto ispitanika u ovom istraživanju misli da njihovoj prehrani nedostaju ključni vitamini ili hranjive tvari.


Salata od plavog sira i grožđa s crvenim lukom

Kako pomaže: štiti zdravlje srca, normalizira krvni tlak i jača cirkulaciju.

Sinergija hrane: katehini iz crnog grožđa i luk. Crno grožđe bogato je polifenolnim antioksidativnim katehinom koji pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja te u kontroli težine. Zajedno, luk i grožđe sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka i jačaju kardiovaskularno zdravlje. Istraživanja su pokazala da ova kombinacija pomaže u jačanju kardiovaskularne zaštite poboljšanjem cirkulacije.

Linker
14. srpanj 2024 02:34