Bundeva nije samo ukusna za jelo nego i izuzetno zdrava za kožu jer sadrži alfa-hidroksi kiseline i enzime koji nježno uklanjaju odumrle stanice. Mliječna kiselina ujednačava ton kože, a vitamini A i C potiču proizvodnju kolagena te obnovu stanica, što pridonosi sjajnijem i napetijem izgledu kože. Visoka koncentracija cinka u maski sačuvat će vas tijekom cijele jeseni od ružnih crvenih mrlja, a protuupalna svojstva bundeve ublažit će
vidljivost pora i smanjiti lučenje suvišne masti.
Sastojci:
1 jušna žlica pirea od bundeve
1/2 čajne žličice meda
1 čajna žličica bentonit gline
1/8 čajne žličice ulja vitamina E
Priprema: U maloj posudi pomiješajte glinu s pireom od bundeve, zatim
dodajte med i ulje vitamina E te dobro promiješajte. Ova količina bit će dovoljna za dvije maske, a treba je čuvati u hladnjaku i upotrijebiti drugi put u roku od tjedan dana.
Upotreba: Na očišćenu kožu lica nanesite tanki sloj maske izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite da stoji 10 minuta, odnosno dok se maska ne počne sušiti. Zatim isperite hladnom vodom te nanesite hidratantni proizvod (naravno, prirodni).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....