FOTOGRAFIJE: VM GETTY IMAGES
Kampanja HTZ-a

"Bicikliraj, istraži, uživaj" - od Istre do Dubrovnika

Idućih mjesec dana promovirat će se cikloturizam s fokusom na rutu EuroVelo 8 koja se proteže uz hrvatsku obalu

"Bickliraj, istraži, uživaj" naziv je kampanje Hrvatske turističke zajednice (HTZ), kojom će idućih mjesec dana promovirati cikloturizam na domaćem tržištu s fokusom na rutu EuroVelo 8 koja se proteže uz hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika, izvijestili su u utorak iz HTZ-a. Povodom početka te kampanje, direktor HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo je da je cikloturizam u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina znatno unaprijeđen te bilježi kontinuiran rast potražnje.

Za domaće turiste

"Za cikloturizam Hrvatska ima vrlo kvalitetnu resursnu osnovu, a integrirani smo i u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, pri čemu dio rute koji prolazi kroz Hrvatsku obuhvaća svih sedam jadranskih županija i ukupne je duljine 1.116 kilometara. Vjerujem da ćemo ovom kampanjom domaće turiste, koji su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 9 milijuna noćenja, još više potaknuti na otkrivanje Lijepe naše na zanimljiv, zdrav i održiv način", poručio je Staničić.
Iz HTZ-a dodaju da su u sklopu europskog projekta MedCycleTour izradili i posebnu web stranicu Eurovelo 8, koja sadrži detaljne tehničke i turističke informacije o ruti, kartografske prikaze i GPX tragove dionica, podatke o vrsti podloga, atrakcijama koje se mogu posjetiti na dionicama i druge korisne sadržaje.

Izvor: Hina

Linker
24. srpanj 2024 20:33