SHUTTERSTOCK
tko bi rekao

Video od gotovo milijun pregleda! Ovo je najveća razlika između sretnih i nesretnih parova

Kvalitetna veza sinonim je za kontinuirani rad svakog pojedinca

Kvalitetna veza sinonim je za kontinuirani rad svakog pojedinca koji uključuje zdravu i nenasilnu komunikaciju. No, ponekad to zna biti pravi izazov. Podcaster o vezama, Jimmy Knowles u svojem nedavnom TikTok videu pregledanom više od 900.000 puta navodi da postoji jedna ključna razlika koja razlikuje sretne parove od ostalih.

Misija ljubaznost

- Glavna razlika između sretnog i nesretnog para leži u njihovoj ljubaznosti jedno prema drugome - objašnjava Knowles.

Iako se čini tako jednostavnom formulom, svejedno, parovi je često podcjenjuju i ne koriste u svom svakodnevnom odnosu.

Štoviše, prema Institutu Gottman jedno je istraživanje otkrilo da što više pozitivnih radnji i osjećaja možete stvoriti u svom braku, to će vaš brak biti sretniji i stabilniji. Kako ih stvoriti?

image
SHUTTERSTOCK

Kako biti ljubazniji prema svom partneru

1. Razumjeti njihove potrebe

- Želite biti ljubazniji prema svom partneru? Pokušajte ga bolje razumjeti - kaže Susan Krauss Whitbourne, profesorica psihologije.

Tijekom poteškoća pristupamo sukobu bez razumijevanja gledišta našeg partnera. Ne uzimamo u obzir njihove emocionalne potrebe i umjesto toga pribjegavamo vikanju. Ovaj pristup samo će izazvati dodatni nered u odnosima. Dakle, sjednite sa svojim partnerom i naizmjenično podijelite svoje misli bez prekida.

2. Oprezno s riječima

U trenucima ljutnje često govorimo stvari koje mogu povrijediti i frustrirati našeg partnera. Razumljivo, teško je zadržati kontrolu kada se osjećate kao da ćete eksplodirati. Ipak, rješenje postoji.

- U tim je trenucima najbolje uzeti pauzu. Kad sukob izbije, potrebno je najmanje 20 minuta da se fizički smirite - objašnjava Janie Murphy-Neilson, ovlaštena savjetnica.

Odmor osigurava da ne eskalirate situaciju i omogućuje bolje razmišljanje i rješavanje sukoba.

3. Timski rad

- Za vezu je potrebno dvoje - kaže Whitebourne i nastavlja, baš kao što očekujete da se vaš partner ponaša prema vama na određeni način, tako se i vi morate ponašati prema svom supružniku s dostojanstvom i poštovanjem koje zaslužuju.

U ovom će vam pomoći samorefleksija. Zapitajte se kako želite da vas partner vidi. Želite li da vas supružnik vidi kao sigurnu osobu punu ljubavi i razumijevanja ili, želite da vas vidi kao okrutnu i neljubaznu osobu?

Prisjećanje na spomenute stvari pomoći će vam da zastanete prije nego što se upustite u za oboje bolno ponašanje. Održavati vezu je izazovno, ali je još teže održati vezu zdravom. Imajući na umu ove savjete i primjenjujući ih u svojim vezama, možete se bolje povezati i zbližiti sa svojim partnerom.

Linker
26. travanj 2024 14:36