Razmislite biste li ikad mogli promatrati partnera kako uživa s drugom osobom, bez da ne budete ljubomorni...
 Foto: Shutterstock
Krevet za troje, molim

Seks u troje - gužva i/ili užitak! Prije nego se prepustite, ovo trebate znati

Postoje osobe u sretnim i stabilnim vezama koje je ova vrsta intimnosti još više zbližila, dok je neke parove koštala veze.

Seks u troje može biti uzbudljiv način da vratite vatru i strast u spavaću sobu. To je nešto drugačije, izazovno, novo, 'zabranjeno'… No uskakanje u krevet s trećom osobom nije baš najjednostavnije.

Ako s tim niste potpuno na čistu ili se ne držite određenih 'pravila' to može biti jak udarac na vašu vezu. Kako bi seks u troje bio uspješan, mora se poklopiti niz okolnosti. Postoje osobe u sretnim i stabilnim vezama koje je ova vrsta intimnosti još više zbližila, dok je neke parove koštala veze.

Kako biste bili sigurni da ste vi i vaš partner/partnerica spremni za seks u troje, donosimo pitanja koja biste si prije trebali postaviti, a koje su složili seks stručnjaci.

Želim li ja to zaista ili popuštam partnerovim željama

Ništa nije važnije od zajedničke želje za ovom seksualnom aktivnošću. Seks u troje potencijalno može promijeniti mnoge stvari u vezi. Ako niste 100 posto sigurni da to želite, nemojte popustiti. Ako vas partner stalno nagovara i forsira to nikad nije OK i može biti znak da vam je veza generalno nezdrava.

Što želim da mi ovo iskustvo donese

Vidite li ovo iskustvo kao sigurno mjesto za istraživanje novog oblika seksa? Priliku da vi i vaš partner pomaknete granice. Ako niste sigurni zašto to želite, stisnite pauzu dok ne budete imali jasniju ideju.

Što je dozvoljeno u seksu u troje

Seks u troje ima tu moć da partnere zbliži, i to samo ako su otvoreni i iskreni u vezi onoga što žele u krevetu. Iskustvo ne samo da zbližava već i dodaje malo vatre u možda ustaljeni seksualni život.

No, isto tako jedna strana lako može ostati povrijeđena i s osjećajem da je izostavljena, ako jedan od njih prijeđe dogovorenu granicu. Iako nije uvijek lako specificirati pravila, ona su ipak potrebna. Dogovorite na vrijeme što je dozvoljeno, a što nije.

Je li naša seksualna veza dovoljno čvrsta da ovo 'preživi'

Seks u troje bi trebao produbiti vašu vezu, a ne je spašavati.

- Ako je par zadovoljan svojim seksualnim životom, ali ga jednostavno želi malo začiniti i isprobati kako je to s trećom osobom, onda si to trebaju dozvoliti - kažu stručnjaci. No, ako vaš seks nije na 'starom' nivou, nemojte očekivati da će treća osoba to promijeniti.

Vjerujemo li trećoj osobi

Ne moramo ni naglašavati da trebate paziti koga zovete u krevet. Izaberite nekog pored koga se osjećate ugodno u opušteno. A sad hoće li to biti muško ili žensko, na vama je da odlučite.

Nemojte baš izabrati prijatelja, jer koliko god se osjećali sigurno u prisustvu te osobe to može uzrokovati brojne komplikacije.

S druge strane, ako i nađete nekog seksi stranca na internetu, bilo bi pametno da se prvo upoznate negdje na kavi, pa ako primijetite da ne postoji jednaka kemija među vama, lako možete prekinuti cijelu stvar.

Kako će se treća osoba uklopiti u našu vezu

Ponekad je to samo seks u troje na jednu noć, a ponekad parovi redovito uključuju treću osobu u svoj seksualni život. Kao prvo, razmislite biste li ikad mogli promatrati partnera kako uživa s drugom osobom, bez da ne budete ljubomorni.

Linker
20. lipanj 2024 16:25