Nagrađena startup ideja četvero trkača, SightRun mobilna aplikacija za turističko trčanje uskoro će ugledati svjetlo dana.
 Foto: Shutterstock
SightRun

Spoj sporta i razgleda grada: Dolazi prva hrvatska trkačka aplikacija

Nakon što se na mobitel skine odabrana tura, dovoljno je da trkač stavi slušalice i stisne play.

Nagrađena startup ideja četvero trkača, SightRun mobilna aplikacija za turističko trčanje uskoro će ugledati svjetlo dana

Pakiranje stvari za put za jednog trkača znači da će vjerojatno ubaciti i jedan par tenisica. Trkači su takvi, ne odriču se svoje rutine. Ipak, dolaskom u novi grad obično ne znaju gdje bi mogli trčati, gdje je sigurno i lijepo. Iako bi voljeli i upoznati grad, često nemaju vremena za jedno i drugo, a gledanje u kartu i trčanje baš i ne idu zajedno. Lako se ugodna i relaksirajuća aktivnost poput trčanja pretvori u stres i strah od gubljenja ili kašnjenja na poslovni sastanak.

Od ideje do proizvoda

Kako bi trkačima koji posjećuju Zagreb omogućili da uživaju u omiljenoj aktivnosti, četvero prijatelja, trkača, zaljubljenika u Zagreb, lani je pokrenulo trkačke razglede grada Zagreba. Startup Factory Zagreb natječaj dao im je priliku da razmišljaju šire.

Tamara Markotić, Hrvoje Horvat, Ivan Videk i Sandra Bortek s idejom mobilne aplikacije za turističko trčanje osvojili su žiri Startup Factory Zagreb natječaja i dobili priliku da razviju svoju ideju. S oduševljenjem pričaju o skorašnjem lansiranju SightRun aplikacije.

Upoznaj grad trčeći uz SightRun mobilnu aplikaciju

SightRun je mobilna aplikacija koja omogućava trkačima da bezbrižno i ugodno trče čak i kada su na putu. Aplikacija sadrži audio trkačke ture koje kombiniraju trčanje s turističkim razgledavanjem te na taj način trkači mogu uživati u trčanju usput upoznavajući novi grad.

- Nakon što se na mobitel skine odabrana tura, dovoljno je da trkač stavi slušalice i stisne play. Nakon toga mu više nije potreban internet, a mobitel može pospremiti i prepustiti se da ga aplikacija sigurno provede kroz grad -rekla je Tamara Markotić.

- SightRun ne pomaže samo trkačima da upoznaju novu destinaciju, već i destinaciju predstavlja kao “Runner’s Friendly”. Turističko trčanje je novi turistički proizvod. Svjedoci smo popularnosti trčanja u Hrvatskoj. Nema potrebe da se trkač odriče svoje omiljene aktivnosti samo zato što je u novome gradu. Ipak, SightRun aplikacija je prilika i za lokalne trkače da upoznaju svoj grad na jedan sasvim novi način - dodala je Sandra Bortek.

Android verzija već u lipnju

Trkači koji vole trčati sami, nemaju vremena za klasične ture ili pak žele upoznati svoj grad imat će priliku uskoro skinuti i prvu verziju SightRun mobilne aplikacije koja će tijekom lipnja biti dostupna za Android mobilne uređaje. Ture će biti dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku. Prvi dostupan grad bit će Zagreb, a nakon njega u aplikaciji će se naći i drugi hrvatski gradovi.

Poduprite prvu hrvatsku trkačku aplikaciju te se prijavite na njihovim stranicama www.sightrun.com i popratite ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram @SightRunApp.

Linker
15. srpanj 2024 08:16