Štucanje ipodrigivanje nakon jela događa vam se često. Kako prestati štucatii koji su uzroci štucanja...
Pojedite žličicušećera i nakratko šećer zadržite na jeziku. Ako nemate šećer – istustvar probajte s octom, limunom ili pak cuclajte svjež đumbir
Neki liječnicipreporučuju da stavite prste u uši kako biste zaustavilištucanje.
Uplašite li seprestat ćete sa štucanjem jer će mozak preusmjeriti pažnju saštucanja.
Gutanje voderemeti ciklus štucanja, što može umiriti živce. Grgljanje vode imaisti efekt.
Plaženje jezika ipovlačenje prstima za jezik može zaustaviti štucanje.
Golicanje(škakljanje) mekog nepca pamučnom vaticom (štapićem za uši) moževam pomoći. No, upalit će škakljanje po bilo kojem dijelu tijelagdje ste najškakljiviji.
Začepite nos izatvorite usta koliko god dulje možete ili dok ne osjetite da ještucanje prestalo. Još jedna varijacija je da glavu nagnete što jeviše moguće unatrag i onda zadržite dah sve dok ne nabrojite do10.
Disanje upapirnatu vrećicu djeluje na istom principu kao metoda zadržavanjadaha. Obe povećavaju količinu ugljičnog dioksida u krvi, a tijelopokušavajući se riješiti viška dioksida postaje preokupirano time,a ne štucanjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....