Getty Images/iStockphoto
ČUDO U SPREJU

Otkrivamo vam spas kod opeklina i ogrebotina koji će bez sumnje postati obavezan dio vaše kućne ljekarne

Blage opekline, ogrebotine i druga manja oštećenja kože mogu postati prava noćna mora ako ih ne sanirate adekvatno i na vrijeme

Uz ljetne i tople dane sve više vremena provodimo na otvorenome. Od vikend roštiljanja u prirodi, preko planinarenja pa sve do odlaska na godišnji odmor. Vožnja biciklom, penjanje po drveću koje obožavaju najmlađi, ali i šljunčane plaže po kojima bezbrižno šetamo bosi mogu skrivati neugodna iznenađenja koja možete dočekati potpuno spremni.

Boy in the street ground with a knee injury screaming after falling off to his bicycle
Getty Images/iStockphoto

Blage opekline, ogrebotine i druga manja oštećenja kože mogu postati prava noćna mora ako ih ne sanirate adekvatno i na vrijeme. Naime, na površinskom sloju naše kože, prirodno se nalazi mnogo različitih bakterija. One u normalnim okolnostima ne čine problem, ali kada se na koži pojavi oštećenje poput najobičnije ogrebotine ili opekline, bakterije imaju otvoren put do unutrašnjosti i mogu uzrokovati ozbiljnije komplikacije.

Stoga, bez obzira na to idete li na plažu ili na izlet koji zahtjeva dobru fizičku spremu, uvijek sa sobom nosite Cicatridina sprej. Maleno i lagano pakiranje neće vam zauzeti puno mjesta, a njegova tajna je što efektivno i brzinski djeluje zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalazi u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcionira kao strukturalna potpora dajući tonus, trofizam i elastičnost tkivu. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva. Nanošenjem Cicatridina spreja na ranu, potiče se vlažno zacjeljivanje te skraćuje vrijeme potrebno do potpunog oporavka.

Burn on female hand with red nails isolated on white background
Getty Images/iStockphoto

Tako površinske ozljede kao ogrebotine, razderotine i opekline, ali i duboke rane brže zacjeljuju. U slučaju opeklina, zahvaćeno mjesto stavite pod mlaz hladne vode na desetak minuta ili stavite hladni oblog. Hladna voda smanjit će bol i ublažiti i pojavu mjehurića na mjestu opekline. Nakon ublažavanja boli hladnom vodom, područje nasprejajte Cicatridina sprejem čija će hidratizirajuća svojstva ubrzati zacjeljivanje rane.

Woman hands touching her leg after small scratch on skin. First aid. Self help. Medical concept. Closeup. Front view.
Getty Images/iStockphoto

Ako ste zadobili ogrebotinu ili razderotinu, to znači da je došlo do površinskog oštećenja kože. Iznimno je važno što prije očistiti ogrebotinu kako ne bi došlo do infekcije, a kod Cicatridina spreja je plus što se može nanijeti direktno na otvorenu ranu, bez osjećaja neugode. Upotrebom Cicatridina spreja potiče se vlažno zacjeljivanje rane, skraćuje vrijeme potrebno do potpunog zacjeljivanja i smanjuje mogućnost nastajanja ožiljka. Na ovaj način tretirana rana je podatna pa neće doći do daljnjih ozljeda ako se nalazi na pregibima.

Stoga, sprej u torbu i uživajte u svim ljetnim aktivnostima na otvorenome!

Linker
23. rujan 2024 19:29