- cvjetovi
- lišće
- jaja
- ljuske crvenog luka
- ocat
- najlonka / gaza
- špaga / konac
Postupak:
- Na svako jaje prislonite travku, listić, cvjetić ili motiv prema želji pa jaja umotajte u žensku čarapu (najlonku) ili gazu, čije ćete krajeve vezati tankom špagicom.
- Lonac obilno napunite ljuskama luka (odnosno povrćem čiju boju želite postići), na dno stavite grančice, komadiće slame ili sijena (koje će spriječiti razbijanje jaja), pažljivo položite jaja (u jednom sloju) i ulijte mlaku vodu do razine na kojoj će jaja biti ispod površine vode.
- Dodajte žlicu octa i stavite kuhati. Nakon 15 minuta skinite lonac s vatre, a jaja ostavite u vodi dok se ne ohlade.
- Žlicom izvadite jaja, obrišite ih pamučnom krpom.
Dobro je znati!
Ljuske luka mogu se staviti i oko jaja i zamotati u čarapu kako bi smeđa boja bila još intenzivnija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....