FOTOGRAFIJE: LJUBAPHOTO GETTY IMAGES
TESTIRAJTE SE

Napravite test drhtanja i otkrijte kakvog ste zdravlja - treba vam samo list papira

Ako uočite bilo koji simptom koji vam je nejasan ili za čiji razlog nema objašnjenja, dobro je posavjetovati se s liječnikom

Drhtanje može biti odličan pokazatelj zdravlja jer ukazuje na mnogo toga - od toga da ste popili previše kofeina do toga da možda patite od anksioznosti.

Uz to je dobar indikator hipertireoze, odnosno ubrzanog rada štitnjače, ako je udružen sa simptomima kao što su promjene raspoloženja, iscrpljenost i mršavljenje.


Kako se izvodi

Raširite šake ispred sebe s dlanovima okrenutim prema dolje i stavite list papira na nadlanice. Drhtanje može biti toliko malo da ga je teško uočiti samo na rukama, ali ako vam štitnjača ne radi dobro, uočit ćete pomicanje papira. Drhtavica je gotovo uvijek znak za uzbunu i najočitiji simptom neke bolesti, poput Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, Huntingtonove bolesti, a može biti povezana i sa smetnjama metabolizma, poput hipertiroidizma (drhtanje je ubrzano).

Također drhtavica može biti posljedica stresa, straha i napetosti, ali i previše kave i kofeinskih napitaka, a mogu je potaknuti i neki lijekovi, primjerice kortikosteroidi.

Zdravlje iznutra - ovaj jednostavan test otkriva koliko godina ima naše tijelo

Linker
28. rujan 2024 19:26