Sharon Osbourne i Robbie Williams. Profimedia
sve se vidi

Jasni znakovi da je netko na popularnom lijeku za mršavljenje. Dovoljno je da im pogledate stražnjicu i lice

‘Ozempic lice‘ i ‘Ozempic stražnjica‘ su izrazi koji su se u zadnje vrijeme popularizirali na internetu


Izgleda da se u posljednjih nekoliko godina „heroin chick“ vratio i s prvog mjesta svrgnuo „curvy BBL - uzak struk, a sve ostalo veliko“ look koji je vladao od 2015. Činjenica da se žensko tijelo smatra trendom je odbojna i distopijska, ali tako je. Sada su se mnogi počeli okretati lijekovima za mršavljenje, poput Ozempica, kako bi te obline koje su gradili godinama u nekoliko tjedana bez ikakvog napora izgubili.Ovakvi lijekovi donose i neočekivane promjene kod izgleda tijela. Od stanjivanja udova do spuštene kože, korisnici takvih lijekova otkrivaju da gubitak težine znači gubitak centimetara i na onim mjestima gdje to nije toliko poželjno.


Znanost koja stoji iza mršavljenja

Lijekovi za mršavljenje djeluju tako da oponašaju GLP-1, hormon koji se prirodno proizvodi u tijelu. Ovaj hormon pomaže usporiti prolazak hrane kroz želudac, smanjujući glad i mijenjajući regulaciju apetita u mozgu. Kao posljedica, korisnici tih lijekova se osjećaju sitima unoseći manje hrane nego inače i osjećaju manje žudnje, što dovodi do gubitka težine. Nažalost, taj gubitak se ne ograničava samo na vaše trbušno salo, može se dogoditi da izgubite neke tjelesne atribute oko kojih ste možda i ponosni.


Neželjene fizičke promjene

Kako korisnici gube kilograme, mogu primijetiti ukupno smanjenje postotka masti u tijelu, uključujući područja na kojima se obline obično cijene. Žene su prijavile značajne promjene kao što su smanjenje grudi i ravnija stražnjica. Profesor Alex Mira, konzultant endokrinolog na Sveučilištu Ulster, napominje da ove nuspojave nisu jedinstvene za semaglutid, već su česte i kod drugih oblika mršavljenja, kao što je operacija želučane premosnice.

image
NORTH-SUNSET/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA NORTH-SUNSET/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Ozempic Butt

Jedna od nuspojava o kojoj se najviše raspravlja je "Ozempic stražnjica", stanje koje karakterizira opuštena koža, manjak volumena i celulit u stražnjici. Ovo područje je jedno od prvih koje gubi potkožno masno tkivo tijekom mršavljenja, što može rezultirati manje zategnutim izgledom. Društveni mediji prepuni su korisnika koji dijele svoja iskustva o ovom fenomenu, ističući fizički kako brzo mršavljenje ne može održati zdravu razinu mišića.

image
MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Slučajevi slavnih - Sharon Osbourne i Robbie Williams

Javne osobe poput Sharon Osbourne i Robbieja Williamsa otvoreno su razgovarale o svojim dramatičnim putovanjima mršavljenja na Ozempicu. Osbourne, koja je izgubila gotovo polovicu svoje tjelesne težine, opisala je svoju kožu kao opuštenu, a grudi kao ravne, što ju je navelo na kozmetičke zahvate kako bi to riješila.. Williams je na sličan način došao do značajnog gubitka težine, što ga je osim mršavog izgleda tijela dovelo i da istrošenog izgleda lica, koji se često naziva "Ozempic lice".

image
PROFIMEDIA

Ozempic Face

Brzi gubitak težine tako može utjecati i na drastične promjene izgleda lica, što dovodi do popularnog izraza "Ozempic lice". To uključuje gubitak masnoće na licu, što rezultira utonulim očima, šupljim obrazima i opuštenom kožom, što često pojedinca prerano ostari.


Rješavanje problema gubitka mišića

Osim estetskih problema, gubitak mišića još je jedna nuspojava ovih lijekova za mršavljenje. Mišić je metabolički aktivno tkivo, a njegov gubitak može smanjiti potrošnju energije i utjecati na cjelokupno metaboličko zdravlje. Iako je jako teško u toliko kratkom roku i tolikoj brzini mršavljenja očuvati svoju mišićnu masu, stručnjaci i dalje naglašavaju važnost visokoproteinske prehrane za održavanje mišićne mase. Tako su proizvodi poput proteinskih shakeova postali popularniji od jednostavne visokoproteinske prehrane među onima koji koriste injekcije za mršavljenje kako bi pomogli u očuvanju mišića.

Kako se tržište ovih lijekova sve više širi i postaje sve dostupnije, tako se širi i potreba za rješenjima za ublažavanje svih štetnih učinaka koji dolaze s njima, kako bi se osiguralo da težnja za vitkijim tijelom ne ugrožava druge aspekte vašeg zdravlja. No, naravno, ako lijekovi nisu baš nužni, uvijek se preporučuje da kilograme gubite na prirodan način.

Linker
11. rujan 2024 10:38