FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Materijale već imate

Zaboravite kupovne božiće ukrase kad možete napraviti svoje: Imamo odlične prijedloge koji nisu skupi

Božićni ukrasi koje ćete ove godine napraviti sami učinit će vaš dom jedinstvenim i prekrasnim

Već nekoliko godina imate iste božićne ukrase i željeli biste ih malo promijeniti. Naravno, oko praznika novca nikad dosta pa biste voljeli napraviti ili kupiti niskobudžetne dekoracije koji će zasjati u vašem domu. Ne brinite, pronašli smo za vas genijalne ideje zbog kojih ćete zaboraviti na kupovne ukrase. Možete ih iskoristiti za ukrašavanje božićnog drvca, ali i svog doma.


Sušeno voće

Agrumi posljednjih godina imaju posebno mjestu u dekoriranju, a najviše se ističu naranče i limuni, no vi možete odabrati ono voće koje vam je pri ruci. Naranče i limune možete nasjeći na ploške i osušiti na zraku, što će dati poseban miris vašem domu, a potom ih staviti na ukrasnu traku. Varijacija je beskrajno, a sigurni smo da ćete osmisliti dekoraciju koja odgovara vašem domu.

image

Sušene naranče

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
image

Sušene naranče

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK




Keksi

Obožavate crtati i slikati? Zašto ne biste napravili ocrtali najukusnije ukrase? Ispecite kolače i ocrtajte ih. Da, bit ćete u iskušenju da ih pojedete, ali uz malo boje možete dekorirati cijeli dom. Nacrtajte orašara, ispišite imena važnih ljudi ili poruke, a nikako nemojte zaboraviti na Djeda Božićnjaka. Sigurno i sami imate brojne ideje pa baš zato trebate napokon pustiti svoju kreativnost da odradi svoje.




Licitarsko srce

Ako volite tradicionalne običaje i željeli biste u svoj dom unijeti nešto što nećete pronaći u drugim kućama, licitarsko srce je rješenje. Naravno da ih ne morate napraviti kao profesionalci, ali mogu biti dovoljno dobri da se vama sviđaju.




Cvijeće

Ako obožavate biljke, pokažite to svojim božićnim dekoracijama. Dodajte nekoliko cvjetova, lišće, stabljike na božićno drvce, sve kombinacije su dozvoljene jer će izgledati prekrasno. Možete ga obogatiti i umjetnim cvijećem, razlika se neće ni primijetiti, a vas će oduševiti.




Knjige

Knjiški moljci neće željeti niti ukloniti ovakvo božićno drvce jer sigurno nije po njihovoj mjeri. Ne brinite, vaše knjige neće biti ni uništene ni oštećene, a moći ćete uživati u pogledu na njih. Možete ih aranžirati unutar polica, a ako ih već držite na podu jer ne znate gdje ćete s njima, napravite božićno drvce od njih.




Pomponi

Možda ste zaboravili na njih, ali da, pomponi su i dalje hit. Odaberite samo bijele i svoj dom pretvorite u bijelu božićnu bajku. Ako ipak volite šarene dekoracije, možete pompone napraviti u raznim bojama. Izbora je puno, a oni jedino ovise o vašim željama i vuni koju izaberete.




Papir

S obzirom na to da sve manje koristimo papir, vjerojatno niste razmišljali da on može biti materijal za izradu ukrasa, ali s malo papira možete napraviti čuda.




ČITAJTE I: Poklone za najdraže možete izraditi i sami, evo provjereno dobrih ideja

Linker
24. lipanj 2024 00:47