FOTOGRAFIJE: IZUSEK GETTY IMAGES
ne propustite

Rendez-vous au cinema u tridesetak kina diljem Hrvatske

Kako je najavljeno, filmski ‘rendez-vous‘ u svom sedmom izdanju donosi nagrađivane i u kinima gledane filmove različitih stilova

Rendez-vous au cinema od 17. rujna do 17. listopada u tridesetak nezavisnih hrvatskih kina, u povodu 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj, prikazuje šest filmova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije.

Kako je najavljeno, filmski 'rendez-vous' u svom sedmom izdanju donosi nagrađivane i u kinima gledane filmove različitih stilova, od "čarobne, svjetski poznate komedije Amelie, introspektivne drame Skafander i leptir, preko višestruko nagrađivanog Adelinog života, Ozonovih 8 žena, animiranog filma Avantura na Sjeveru do ekološkog dokumentarca Sutra".


Raspored projekcija

U suradnji s Kinom Tuškanac i Međunarodnim festivalom animiranog filma Animafest Zagreb, a u povodu otvorenja, 17. rujna održat će se hrvatska kinopremijera animiranog filma "Izgubio sam svoje tijelo" Jérémyja Clapina.

Nakon toga, kao poseban dodatak ovogodišnjem programu, povodom smrti velikana francuskog glumišta Jean-Paula Belmonda, prikazuje se romantična drama "Ludi Pierrot" Jean-Luca Godarda iz 1965.

Isti film moći će se pogledati u svim nezavisnim partnerskim kinima, kao i ostatak programa Rendez-vous au cinéma.

Program je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže, Kina Tuškanac, Animafesta Zagreb i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Rasporedi projekcija nalaze se na službenim stranicama svakog pojedinačnog kina.


IZVOR: HINA

Linker
21. rujan 2024 09:25