U glavnim ulogama su Siniša Popović i Ana Begić Tahiri.
 Foto: Suzana Arslani
ne propustite

Povratak predstave 'Iskrica' u Zagreb u mjesecu ljubavi

Budući da je riječ o kompleksnoj duodrami koja spaja melodramatske i komične elemente, glumačke su vještine u prvom planu.

Pred zagrebačku publiku predstava Iskrica vraća se nakon uspješnih izvedbi u Zadru, Dubrovniku i Šibeniku. Izvedbom u Krešimirovu gradu predstavom je obilježeno 150 godina Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku.

- Uključivanjem Iskrice u obilježavanje takvog jubileja, svima koji smo sudjelovali u stvaranju i izvedbi predstave, ukazana je velika čast. Hvala HNK-u u Šibeniku i šibenskoj publici na iskustvu za pamćenje - kazao je autor teksta Branimir Farkaš.


Priča o usamljenosti

Na repertoaru kazališta Knap na Peščenici predstava je u subotu 1. veljače te četvrtak 13. veljače.

Uz prvaka drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Sinišu Popovića koji tumači lik Žarka, u predstavi glume Ana Begić Tahiri i Lana Gojak Bajt koje se izmjenjuju u ulozi Karmen. Dvoje usamljenih ljudi, tražeći ljubavnog partnera, pronalazi se i povezuje preko internetskog sitea "Iskrica". Doći će i do stvarnih susreta i, unatoč nizu komičnih nespretnosti, nesporazuma i zabuna, između njih zaiskri slutnja prave ljubavi. Pri samom kraju predstave ta se veza neočekivano zakomplicira.

- Igramo u alternaciji, no kako smo različite, svaka je ulozi Karmen dala svoj osobni pečat. Bilo je uzbudljivo oživjeti lik tako, sljedeći upute redatelja, ali uz dovoljno slobode da u ulogu ugradimo i vlastitu osobnost - rekla je Lana Gojak Bajt.

Budući da je riječ o kompleksnoj duodrami koja spaja melodramatske i komične elemente, glumačke su vještine u prvom planu. Glumci su otkrili kako je kazališna publika u Dalmaciji odlično prihvatila predstavu te da je s posebnom emocijom primaju ljudi zrele i treće dobi.

- Veselimo se izvedbama predstave u mjesecu ljubavi. U tom mjesecu posebno je aktualna priča o usamljenosti koja naše glavne likove odvodi u potragu za ljubavlju. Kako život nije jednostavan, taj je put pun neočekivanih zapleta - kazao je Farkaš.

Redatelj predstave, nastale u produkciji Teatra Erato, je Ivica Kunčević.

Linker
23. rujan 2024 02:39