Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.
#ostajemdoma

Pokrenuta Čigrina virtualna igraonica: besplatni edukativni materijali za vrtićarce

Igraonica je napravljena na platformi Padlet i svakoga radnog dana donosi raznovrsne sadržaje za djecu vrtićke dobi

Zbog ograničavanja širenja virusa COVID-19 roditeljima je u Hrvatskoj preporučeno da djecu ne dovode u dječje vrtiće, no vrtići su otvoreni za djecu koja ne mogu ostati kod kuće. Tih se naputaka drži i Dječji vrtić Čigra iz Zagreba.

Kako bi roditeljima, bakama i djedovima te drugima koji čuvaju djecu, omogućio da s djecom prate vrtićki odgojno-obrazovni program, Dječji vrtić Čigra pokrenuo je Čigrinu virtualnu igraonicu.

Igraonica je napravljena na platformi Padlet i svakoga radnog dana donosi raznovrsne sadržaje za djecu vrtićke dobi.

Kreativnost

- Boravak djece kod kuće želimo oplemeniti sadržajima koji će im biti razumljivi, zanimljivi i poučni. Čigrina virtualna igraonica potiče ih na stjecanje znanja i razvijanje kreativnosti. Neke sadržaje sami stvaramo, a neke dijelimo - rekla je Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.

U Čigrinoj su virtualnoj igraonici roditelje i djecu dočekali objašnjenje što je to koronavirus, te savjeti kako se o njemu razgovarati. Tu su i eksperiment koji otkriva važnost pranja ruku, vježbe joge za najmlađe, poticajni zadaci iz matematike te oni za stjecanje predčitalačkih vještina. Sve to prate zanimljive priče i prijedlozi za zabavu.

Dječji vrtić Čigra jedan je od pionira korištenja tehnologije u odgoju i obrazovanju djece vrtićke dobi u Hrvatskoj. Vrtić sustavno velike napore ulaže u unaprjeđenje svojih usluga kako bi one odgovarale potrebama suvremenog načina života. Zato je sada u tijeku projekt Unaprjeđenje usluga Dječjeg vrtića Čigra koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Čigrina virtualna igraonica: https://padlet.com/cigrahypo/fnvdv28sj0vk

Linker
20. lipanj 2024 15:23