Kuhinjska napa zaista je puna prljavštine

 SHUTTERSTOCK
Kakav trik

Ovo je najjednostavniji način za čišćenje kuhinjske nape, treba vam samo jedan proizvod i pet minuta!

Tableta za perilicu se može koristiti na razne načine, a sad njome možete očistiti i kuhinjsku napu

Kuće i stanove moramo održavati čistima, to nije samo pitanje higijene nego i zdravlja. Ako već godinama imate tjedno čišćenje, kad se zaista posvetite svakom kutu svog doma, sigurni smo da imate i brojne trikove. No, morate priznati da neke aparate i kutove ne možemo lako očistiti. Međutim, možete neka sredstva prenamijeniti.

Upravo je to otkrila jedna žena kad je odlučila očistiti napu. Nažalost, najprije joj nijedan trik nije pomogao. Probala je vruću vodu sa sapunom, odmašćivač i razna sredstva, ali prljavština je ostala. Razmišljajući o nekim drugim trikove koje je vidjela s tabletama za pranje posuđa, odlučila ih je isprobati.

Svoju ideju podijelila je u grupi na Facebooku "Cleaning Tips and Tricks" i potaknula druge da isprobaju.

- Čistila sam neki dan i ventilacijski otvori kuhinje nape bili su žuti i crni - napisala je.

- Baš sam se spremala upotrijebiti sodu bikarbonu i ocat, kad sam pomislila na trik s tabletama za pranje posuđa. OMG! Kao da sam koristila gumicu za brisanje olovke. Jednostavno se skinulo. Nevjerojatno - stoji u objavi.

image
SHUTTERSTOCK


Isprobajte

Sarah je utrljala tablete po otvorima za ventilaciju, ostavljajući pastu preko njih. Pustila je pastu da kratko odstoji, a zatim je isprala napu.

Zašto je ovo dobar trik? Tablete za perilicu su moćno sredstvo u kućanstvu jer su dizajnirane za rješavanje problema s vodom, uklanjanje tvrdokornih mrlja te otapanje masnoća. Baš zato vas ne bi trebala iznenaditi činjenica da se mogu koristiti za čišćenje predmeta koji se ne nalaze u perilici posuđa. Njima još možete oprati:

  • vrata na pećnici
  • zagorjele lonce i tave
  • kolutiće od kave i čaja
  • kante za smeće
  • hladnjak
  • sudoper
  • mrlje od automobilskog ulja
  • WC

Izbor je na vama! No, svakako koristite zaštitne rukavice i nemojte udisati isparavanja.

Linker
15. lipanj 2024 12:09