Za sve kojima nedostaje odlazak u kino i iskustvo zajedničkog gledanja filmova, Kino Mediteran pokušat će prenijeti dašak kino atmosfere prijenosom filmskih projekcija uživo
 Getty Images
ulaznica 10 kuna

Kino Mediteran organizira live projekcije 'feel good' filmova, bit će otvoren i chat za 'brbljavce'

Kino Mediteran LIVE, za razliku od VOD-a (video na zahtjev), počinje u unaprijed najavljenom, točno određenom terminu, film se neće moći zaustaviti, premotati ni pogledati drugi dan

Za sve kojima nedostaje odlazak u kino i iskustvo zajedničkog gledanja filmova, Kino Mediteran pokušat će prenijeti dašak kino atmosfere prijenosom filmskih projekcija uživo, koje će u ponedjeljak, 27. travnja otvoriti francuski film “Ona koju zamišljaš” s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

- Iako ništa ne može zamijeniti gledanje filma na velikom platnu, specifična vremena zahtijevaju specifična rješenja, pa kad vi ne možete k nama - eto nas k vama da pokušamo nadoknaditi doživljaj zajedničkog gledanja filma - poručuju iz tog kina.


Bez kašnjenja

Kino Mediteran LIVE, za razliku od VOD-a (video na zahtjev), počinje u unaprijed najavljenom, točno određenom terminu, film se neće moći zaustaviti, premotati ni pogledati drugi dan.

Kažu da bi posjetitelji baš kao u kinu, trebali doći na projekciju bez kašnjenja, a kao i u 'pravom' kinu i u virtualnom, posjetitelji mogu očekivati druženje uz glazbu prije i poslije filma.

Pola sata prije početka filma otvorit će se chat koji je za one koji žele, moguć i za vrijeme projekcije, pa 'brbljavci' iz kina napokon mogu komentirati bez da nekome smetaju", dodaju.

Kino Mediteran LIVE otvara svoja vrata 27. travnja u 20 sati, uz francuski film “Ona koju zamišljaš” s Juliette Binoche u glavnoj ulozi usamljene žene koja gubi granice između laži, snova i stvarnosti.

U središtu tog trilera je Claire, 48-godišnja profesorica na fakultetu i razvedena majka dvoje djece. Na internetu ona je 24-godišnja Clara, pripravnica u poduzeću koje organizira modna događanja.

Lažni profil na Facebooku napravila je kako bi mogla špijunirati bivšeg ljubavnika, no uskoro se počinje dopisivati s mladićem Alexom, što stvari čini sve složenijima.


Najkvalitetnije filmove europske i svjetske kinematografije

Za prvi LIVE ulaznice će se prodavati po promotivnoj cijeni - 10 kuna, a cijena će inače iznositi 15 kuna, a prodavat će se putem sustava Bizzon. Za početak će ići projekcije dva puta tjedno, a u slučaju većeg interesa otvorit ćemo dodatne termine.

Na stranicama Kina nalaze se detalji o projektu. Zainteresirani trebaju provjeriti brzinu vaše veze na speedtest.net, ulaznica se kupuje do sat vremena prije projekcije, a sat vremena prije projekcije, na email adresu s koje je kupljena ulaznica stići će link i lozinka za pristup streamu. Live stream se otvara pola sata prije projekcije.

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena, s ciljem da se opremi što više kina i omogući im cjelogodišnji, redovni rad.

Programski se fokusira na aktualne filmske naslove, najkvalitetnije filmove europske i svjetske kinematografije, te filmove za djecu. Uz distribuciju vlastitih filmova, surađuje sa svim hrvatskim distributerima i velikim brojem filmskih festivala.

Kino Mediteran se još u ožujku prilagodio novonastaloj situaciji, sastavivši listu s 20 'feel good' filmova koji bi u danima izolacije trebali gledateljima popraviti raspoloženje i nasmijati ih, a ponudili su i besplatno gledanje 22 filma prikazana na Festivalu mediteranskog filma Split i nagrađivana diljem svijeta.

Linker
25. rujan 2024 09:20