Objavama na društvenim mrežama i emotivnim stihovima, ovaj tata želi potaknuti druge očeve da se više posvete obitelji i djeci.
 Snimio: Tom Dubravec/Hanza Media
Budi kao Petar!

Kako je jedan vojnik zbog svoje i tuđe djece pokrenuo akciju Budi dobar tata

Skupnik Hrvatske ratne mornarice, Petar Nižić (24), pokrenuo je akciju Budi dobar tata kojom 'izazva' sve očeve da pokažu ljubav svojoj djeci.

Posljednjih tjedana novinske su stupce i televizijske minute punile vijesti o obiteljskom zlostavljanju. Nevjerojatne priče zgrozile su zemlju, sve su vidljiviji brojni propusti u sustavu i češće se govori o nasilju u društvu. Potpuno drugačiju priču, onu o pozitivnim obiteljskim vrijednostima poželio je ispričati jedan tata, i to kroz dnevnik igre i druženja sa svojom dvoipolgodišnjom kćerkicom Larom.

Težak zadatak

On je Petar Nižić, 24-godišnji hrvatski vojnik iz Splita, skupnik u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Ovaj posvećeni tata, koji je u dugogodišnjoj sretnoj vezi sa zaručnicom Nikolinom, odlučio je pokrenuti akciju Budi dobar tata. Petar, koji odmalena svira i pjeva, sam je napisao dvije emotivne pjesme "Držiš dah", "Bezuvjetna ljubav" koje je posvetio pokojnom ocu te zaručnici Nikolini i kćeri.

Svakodnevnim objavama na svom Instagram i Facebook profilu javno progovara o očinskoj ljubavi i što bi ona trebala biti uz oznaku #budidobartata, pokušavajući tako skrenuti pažnju i pojačati svijest o važnosti očinske uloge u obitelji.

U SAMO DVA KORAKA: Podrži ga i ti!

  1. Pružite podršku Petrovoj inicijativi na Instagram profilu @petarnizic i na Facebooku @petar1736
  2. I sami napravite objavu u kojoj ćete pokazati koliko vam znače vaša djeca i obilježite je oznakom #budidobartata

Snimio: Tom Dubravec/Hanza Media
Petar nam je ispričao kako sam sebe svaki dan preispituje je li dobar tata i kako se trudi uvijek biti još bolja verzija sebe.

Zaboravite predrasude

Kako je i sam mlad ostao bez majke, a vrlo brzo i bez oca, Petar je, priča nam, brzo odrastao. I zaboravite sve predrasude koje imate o ćelavim i mišićavim muškarcima, jer on je sve samo ne netko koga biste poistovjetili s onima koji briju glavu i "pumpaju" mišiće kako bi ostavili dojam opasnog frajera.

"Bez majke sam ostao kad sam imao samo 14 godina, a bez oca u svojoj 21. I to su mi bili najteži trenuci u životu, jer sam u njima imao oslonac, podršku, razumijevanje i nesebičnu ljubav. Roditelji su, naime, na mene ostavili veliki pozitivan utjecaj. Učili su me da poštujem druge." priča nam Petar dodajući kako će se zauvijek sjećati njihovih riječi - ne čini drugome, što ne želiš da tebi čine.

Biti otac za njega je, kaže, ispunjenje sna.

"Prije sam bio nezreo, tražio sam se, lutao… Kao i svi u tim godinama. No, moja Lara me promijenila. Uz nju sam otkrio tko sam i naučio se odgovornosti. Shvatio sam da se ne vrti sve oko mene, već da u mom životu sada postoji jedno malo stvorenje koje u potpunosti ovisi o meni i to mi je dalo novi smisao životu." priča.

Čekajte samo kraj, ništa slađe već dugo nismo vidjeli <3

Video snimio: Tom Dubravec/Hanza media

Najdraže vrijeme

Ističući kako su upravo trenuci koje je provodio sa svojim ocem obilježili njegov život, dodaje kako svojoj djeci - djevojčici Lari i nerođenom sinu, kojeg njegova zaručnica Nikolina i on očekuju u svibnju, želi pružiti sretno djetinjstvo.

"Od oca sam naučio da uvijek možeš naći vrijeme da bi bio sa svojom djecom, osim, naravno, kad si fizički spriječen. A upravo to trudim se dati i svojoj Lari. Želim da zna da u meni uvijek može naći oslonac, da jednog dana, kad odraste, zna da su joj naša vrata uvijek otvorena i da ćemo biti tu i kad je lijepo i kad je teško." nastavlja ovaj mladi otac.

I dok neki muškarci vrhunac dana vide u vremenu provedenom pred televizorom gledajući nogomet ili ispijajući piće s prijateljima, Petar kaže kako su za njega najljepši trenuci provedeni s njegovom klincezom.

"Ništa mi ne može nadmašiti trenutke kad me svojim malenim rukama primi za prst i zaspe, ili kad se probudi s velikim osmjehom na licu i potrči mi u zagrljaj da mi poželi dobro jutro."

Snimio: Tom Dubravec/Hanza Media
'Želim da moje dijete zna da u meni uvijek može naći oslonac, da jednog dana, kad odraste, zna da su joj naša vrata uvijek otvorena i da ćemo biti tu i kad je lijepo i kad je teško.' kaže ovaj tata.

Moja dopunjaljka

  • Svaki otac trebao bi znati da... dijete nije njegovo vlasništvo.
  • Volio bih da moje dijete uvijek... bude sretno i mirno kroz sve što prođe.
  • Najviše mi je žao kad... nisam kod kuće i ne vidim kćer, a još joj uvijek ne mogu objasniti da me ponekad nema zbog posla.
  • Nikad si ne bih mogao oprostiti... da izgubim kontrolu i udarim dijete.
  • Svako dijete trebalo bi iz roditeljskog doma jednog dana u život ponijeti... uspomenu na sretno djetinjstvo.

Linker
12. srpanj 2024 17:00