IGOR NOBILO
vidimo se

Ambijent, dobra jela i glazba - ne propustite najzabavnije događanje u gradu

I ove godine u skladu sa sloganom Svako ima svoju priču... DVORIŠTA pričaju priče o Zagrebu kakvog još niste doživjeli.

Tijekom 12 nezaboravnih dana - od 12. do 23. srpnja posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.

No čeka ih tu i puno dobre urbane zabave, jer se u Dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza do popa.

image
IGOR NOBILO

Događanje s dušom

„Pravo urbano cool događanje s dušom“ i „Projekt kakav Zagreb još nije imao“ samo su neki od superlativa koji otpočetka prate ovu manifestaciju. Uz onaj nezaobilazni jedne Zagrepčanke koja piše kako se na Dvorištima osjeća kao „turist u vlastitom gradu“.

O atraktivnosti i uspjehu kulturno-turističke atrakcije Dvorišta puno govore i dvije prestižne nagrade za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu. Zbog svega toga, pa i zbog puno više od toga, i ovog srpnja zakačite se za – Dvorišta! Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1).

image
IGOR NOBILO

Prošle godine u sklopu Dvorišta prvi put otkrili smo Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Ove godine u itinerar Dvorišta nakon više godina vraćamo i prekasni Atrij Muzeja grada Zagreba s najstarijom sunčanom zidnom urom u Zagrebu (Opatička 20).

A tu je ponovno i prošlogodišnja hit-lokacija, prekrasno Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Od samog početka, uz zabavu, priče i ambijente, Dvorišta su prepoznata i kao sinonim za dobru glazbu. Bogatim programima Dvorišta kroz devet godina prošli su Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić, Ivana Galić, Matej Mudrovčić, Zsa Zsa i još mnogi drugi.

Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate. Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je - slobodan!

Od 12. do 23. srpnja vidimo se na Gornjem gradu - Zakačite se za Dvorišta!

Linker
17. srpanj 2024 01:10