Voće kivi
KIVI JE VOĆE podrijetlom iz Kine čiji su plodovi ovalni i najčešće veličine kokošjeg jaja.
Ima smećkastu koru i jarkozelenu untrašnjost što ga čini jako čestom dekoracijom na svečnim stolovima. U prošlosti se nazivao različitim imenima, a sadašnje mu je pripalo zahvaljujući istoimenoj autohtonoj australskoj ptici.
Kivi je bogat vitaminom C, a kalija sadrži tek nešto manje od banana. Također obiluje vitaminima A i E, a njegova energetska vrijednost iznosi 46 kcal na 100g. Smatra se da je dobar za smanjivanje rizika od zgrušavanja krvi.
Njegovo je guljenje znatno lakše ako se koristi nožić za guljenje krumpira. Osim što ga se, naravno, može jesti samostalno, može ga se i u obliku voćnog pirea dodati jogurtu. Ako ste vični pripremanju sladoleda kod kuće, kivi je odličan izbor za aromatiziranje. Kao i svo ostalo voće ove skupine, naročito je ukusan u voćnim salatama, u kombinaciji sa sladoledom i s laganim kremama, a može ga se jako fino iskoristiti i kao nadjev u pitama od phkog tijesta i tzv. pekarske kreme. Izvor: crochef.com
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....