U pripremanju salata sve je dopušteno. Moguće su bezbrojne kombinacije okusa i boja: dajemo mašti na volju u sparivanju začina, povrću dodajemo voće, isprobavamo različite preljeve...
SALATA OD RAJČICE I SLANUTKA
Sastojci (za 4 osobe):
- 420 g kuhanog slanutka
- 400 g cherry rajčica
- 2 jušne žlice usitnjenog peršinovog lista
- 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 čajne žličice mljevenog kumina
- sol
Preljev:
- 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 jušna žlica kvalitetnog jabučnog octa
- 1 jušna žlica sitno narezane ljutike
- sol
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
- Na zagrijanom ulju na srednjoj temperaturi lagano, uz povremeno miješanje, šest do sedam minuta pržite ocijeđeni kuhani slanutak.
- Posolite ga.
- Maknite s vatre, dodajte mu kumin i promiješajte.
- U velikoj zdjeli pomiješajte sastojke za preljev.
- Dodajte slanutak i prepolovljene rajčice, sve lagano promiješajte i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....