SHUTTERSTOCK
sezona viroza

Poboljšajte probavu i ojačajte imunitet - pet načina kako u jelima upotrijebiti koru od limuna

Osim boljeg okusa,imat ćete i jači imunitet, a to nam je svima važno tijekom zimskih mjeseci

Koru od limuna često zanemarujemo i bacamo iako je zapravo nutritivno jednako bogata kao i sok od limuna .Obiluje vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, a možete je dodati u razna jela kako biste ojačali svoje zdravlje i obogatili okus jela. Evo nekoliko načina na koje to možete učiniti


Kod pečenja

Kora od limuna može obogatiti okus vaših kolača, pa i kruha i peciva dajući im dašak citrusne svježine. Upotrijebite sitan ribež te pri ribanju izbjegavajte bijeli dio ispod žutog djela kore jer ima gorak okus.


Ulje s aromom limuna

Ulja s aromom limuna mogu biti odličan dodatak salatama, tjestenini, povrću s grilla ili ribi. Takvo ulje, ne samo da podiže okus jelima, već ima i protuupalna svojstva i brojne dobrobiti za srce.


Pretvorite je u slatkiše

Koru limuna koji ste upotrijebili možete kandirati te je tako pretvoriti u ukusan i zdrav slatkiš. Uronite koru u šećerni sirup, zatim ostavite da se osuši i onda pospite šećerom. Kandirana kora od limuna je savršena za grickanje između obroka ili kao ukras za desete, poput kolača, torta ili sladoleda.


Čaj od limunove kore

Pripremite čaj tako da u vodi skuhate koru od limuna. Takav čaj ima blagi citrusni okus i jednako je ukusan topao i hladan. Za još bolji okus, dodajte malo đumbira ili listiće mente.


Ubacite je u juhe

Kako biste uravnotežili okus juhe, jednostavno ubacite u nju koru od limuna. Osim boljeg okusa, poboljšat ćete i probavu te ojačati imunitet, a to nam je svima važno tijekom zimskih mjeseci.

Linker
22. listopad 2024 14:02