Foto: Franko Kelam i Damira Kalajdžić
Dođite

PLACe street food projekt ponovno u Zagrebu i Splitu

Sunčani petak i subotu iskoristite za najbolju manifestaciju u gradu

PLACe market domaći street food projekt koji je već osvojio mnoga srca ponovno otvara vrata Zagreba i Splita. Svaki sunčani petak rezerviran je za tržnicu Dolac, dok je sunčana subota idealna za provesti u dobrom društvu na Pazaru u Splitu te tržnicama diljem Hrvatske. Stoga će već ovaj petak, 17. svibnja od 18 h na Dolcu svi posjetitelji moći uživati u brojnim delicijama i super atmosferi nakon čega se ovaj projekt seli u Split gdje će u subotu, 18. svibnja na Pazaru od 16:30 h kuhati neki od najboljih domaćih chefova.

image
Foto: Franko Kelam i Damira Kalajdžić

Split

- Velikan domaće gastro scene, Chef Hrvoje Zirojević iz splitskog Dvora će pripremati svoje punjene paprike, a ekipa iz Zrna soli na čelu s chefovima Markom Đuraševićem i Branimirom Prnjakom koja je prošlu subotu sve rasprodala u rekordnom roku te na licu mjesta izmišljala nova jela ovu će subotu pripremati upravo to jelo, Bao ban sa sumatranskom junetinom i kimchijem te tjesteninu cacio e pepe - ističu organizatori.

Uz njih splitski Artičok i chef Stipe Šušnjara osmislili su savršeno street food jelo, hot dog s kobasicom od mola, a pripremaju i pečeni artičok u umaku od boba. Novootvorena splitska senzacija, Pigeria Gudin koja se i inače nalazi na splitskom Pazaru pripremat će svinjsku bajaderu i Iberico burger, a bistro Ka doma na Pazar donosi tingul u street food obliku pohane kugle te štrudl od kozica i paradižet. Tu je i novotvoreni bistro Hoba koji će pripremati fritule od hobotnice, burger s polpetom od hobotnice te savur skuše, a chefica Gordana Milaković za svoj bistro Missy B priprema Bomba beef focacciu, pileću rolicu Miss Koko te savršene churrose u umaku od pistachija. Omiljena splitska go-to lokacija za najbolju tortillu koju možete zamisliti, a koja je već svojim gostovanjem u Zagrebu osvojila i Zagrepčane, Sexy cow donosi svoju signature tortillu s ramsteakom, a za slatko i knedle s nebrojeno mnogo okusa su zadužene Ferdinand knedle.

image
Foto: Franko Kelam i Damira Kalajdžić

Zagreb

Ono što će razveseliti brojne Zagrepčane je jedan novitet i iznenađenje, a to je da će s vremena na vrijeme spomenuti splitski ugostitelji gostovati i na zagrebačkom PLACe marketu petkom.

- Sve informacije možete pratiti i na društvenim mrežama projekta kako ne bi propustili specijalitete chefova kao što su Hrvoje Zirojević, Marko Đurašević, Branimir Prnjak ili Stipe Šušnjara ili pak specijalitete Pigerie Gudin i Sexy Cowa - poručuju organizatori i pozivaju na najbolji kulturno - turistički projekt.

Linker
21. lipanj 2024 09:50