PLACe Market/privatni album
U dobrom društvu

PLACe market vraća se na Dolac: Počinje post-ljetna sezona najdražeg street food okupljanja

Sve do kraja listopada, svaki sunčani petak od 18 sati, zagrebačka tržnica postaje epicentar najboljeg događanja

Sve do kraja listopada, svaki sunčani petak od 18 sati, zagrebačka tržnica Dolac ponovno postaje epicentar najboljeg street fooda u državi. Nakon ljetne stanke, PLACe Market otvara vrata svoje post-ljetne sezone i donosi novu rundu gastro-užitaka, druženja i dobrih vibracija. Za nezaboravne zalogaje zadužena su respektabilna ugostiteljska imena i renomirani chefovi koji će posjetiteljima ponuditi svoja najkreativnija jela u ležernoj, vibrantnoj atmosferi.

image

PLACe Market spaja najbolje od hrvatske gastronomije, urbane kulture i autentične atmosfere najpoznatije gradske tržnice

PLACe Market/privatni album

Šaroliko i ukusno

Na Dolcu tako danas možete pronaći od trenutačno najpopularnijeg street food koncepta punjenog krumpira - Spud Buda, preko klasika Dolca poput skradinskog rižota Rougemarina Marina Medaka, do plavorepe jadranske tune by Jadran tuna i srdela ražnjića te soparnika na štandu koji je ujedno i premijera novog ugostiteljskog projekta Petrus by Tin Miletić, sina poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji i renomiranog restorana Tač.

Zatim tjesteninu u kolutu parmezana s ribanim tartufom iz Al Dentea, hot dog od sabljarke Darling&Shegrtsa chefa Ivana Pave Pavlovića, tu je i chef Juraj Klepić i njegov Gdje je jura? koji na Dolac dolazi s churrosima i pate chouxom s jabukama i vanilijom.

Kad smo već kod slatkog, tu su i raznoliki okusi Crna ovca sladoleda, kao i novitet ekipe iz Crofne koji u kao novost u ponudi imaju Creme brulee krafnu. Dante tapas&more dolazi sa svojim kozicama u češnjaku i čiliju, pata negra pršutom te pašticadom u bao bunu.

Thai thai donosi svoje obožavane klasike poput pad thaia, Meat the king odležane steakove koji se pripremaju u green eggu, Makamana dolazi sa svojim sendvičem od janjetine, Jelly fish in space sa svojim bunsima različitog okusa, a Vinkl dolazi s novim jelom – dimljenim buncekom sa zeljem u pecivu.

Od ovog petka tu su ponovo i Noel, Institut za burgere by Mate Janković, chef Mario Mihelj, Vedran Bošković sa svojim pizzama, Cunami, Falafel etc, ali i neka nova imena, a čekaju nas ponovo i nova gostovanja.

#petkomjedemonaplacu

Od maštovitih reinterpretacija domaćih klasika do modernih street food specijaliteta - PLACe Market, koji se u protekle dvije godine etablirao kao nezaobilazno mjesto za vikend zagrebačke publike i turista, još jednom spaja najbolje od hrvatske gastronomije, urbane kulture i autentične atmosfere najpoznatije gradske tržnice.

- Drago nam je da PLACe Market i ove jeseni vraća ljude na Dolac i podsjeća koliko su gradske tržnice važne, ne samo kao mjesto kupovine nego i kao prostor za susrete, doživljaje i nove uspomene, jednostavno mjesto okupljanja gdje se spajaju hrana, ljudi i dobra energija. Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u zalogajima koji griju i stvaraju zajedničke uspomene -poručuju organizatori.

05. prosinac 2025 15:08