![10269169](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2021/02/25/k_10269169_640.png)
Volite hobotnicu ispod peke, a ne znate kako je ispravno pripremiti? Donosimo vam recept poznatog hrvatskog chefa Ivana Pažanina koji će zasigurno oduševiti sve oko vas.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/10/20/10/peka foto (5) 1.jpg)
Morska hrana sadrži omega 3 masne kiseline koje su našem tijelu neophodne. Hobotnica je također bogata vitaminom B, kalijem i selenom, a odličan je izvor taurina i željeza. Taurin je aminokiselina koja pomaže kod smanjenja kolesterola i može pomoći u prevenciji bolesti srca.
Trebate li još razloga da je pripremite?
Dobar tek!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/10/19/12/hobotnica-ispod-peke.jpg)
Video pripreme možete pogledati OVDJE.
IZVOR: Sail Croatia