Omega masne kiseline
OMEGA MASNE kiseline pripadaju grupi esencijalnih, polinezasićenih masnih kiselina.
Pojam “esencijalne” znači da ih tijelo ne može samo proizvesti, nego se moraju unositi hranom. Ove dobre masnoće najviše ima u u ribama sjevernih mora, tuni, lososu, haringi, pastrvi, bakalaru, plavoj ribi, orasima i sjemenkama lana, ribljem ulju i ekstra djevičanskom maslinovu ulju. Zbog velika značenja omega-3 masnih kiselina u očuvanju zdravlja preporučuju se najmanje dva riblja obroka tjedno. Mozak voli omega masne kiseline!
Povoljno utječu na zdravlje srca i krvnih žila te sniženje razine kolesterola, mogu poboljšati koncentraciju, pamćenje i raspoloženje, smanjiti upale vezane uz artritis, održati hormonsku ravnotežu, ojačati imunitet, ublažiti alergijski dermatitis te podržati zdravlje kose, kože i noktiju. Poželjne su u prehrani djece (važne su za razvitak moždanih struktura), rekonvalescenata, starijih osoba i osoba izloženih velikim naporima.
Omega masne kiseline
GORILOPEDIJA ZDRAVLJE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....