Lagana jela za večeru
Prije stotinu godina, dok je još trajala moja kratka afera s light hranom, počela sam se podsmjehivati pravom kuhanju. Svatko, pomislila sam, može skuhati nešto fino, ako pritom ne razmišlja o nutricionističkoj vrijednosti namirnica koje koristi. Pravi je izazov napraviti obrok koji ćeš doista poželjeti, a slikala si ga, da tako kažem, sa skučenom paletom.
Romansa je kratko trajala i neću vas sad zasuti opisima svojih “mršavih” obroka. No, moja osnovna premisa ostaje: itekako morate razmisliti kako hranu učiniti primamljivom upravo dok pokušavate manje jesti.
Lagana kasna večera
Nudim vam puno više od običnog obroka za preživljavanje: torta od rikote (ili bijelog zagrebačkog sira od kumica s placa), lagana, bez tijesta, učvršćena samo bjelanjcima i servirana s pečenim mini-rajčicama. Najradije si je pripremam za laganu, kasnu večeru ili ručak. To je kremasta, niska torta u kojoj ćete uživati kad joj dodate salatu i pečene rajčice.
Blaga kiselost rajčice obogatit će delikatni, niskokalorični kolač od sira, no ove rajčice možete prilagoditi brojnim drugim gastro situacijama: ja ih obožavam s odrescima naglo prženog lososa i stoga što znam da jedem nešto veoma zdravo.
Jedite do mile volje
Rajčice su bogate likopenom, koji je jedan od najboljih antioksidansa, a kad su kuhane, zapravo ga se izlučuje više, tako da ove divne zalogajčiće možete jesti do mile volje i osjećati da se ponašate zrelo i odgovorno. Ukratko, zdrava hrana koja nudi puno zadovoljstva i ukusa. Ne bih ni pristala na manje od toga.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....