KEFIR ZDRAVLJE

Domaći kefir blagotvorno djeluje: na regulaciju krvnog tlaka, na jačanja imuniteta, kod upale želuca, crijeva, proljeva i zatvora...

Kefir zdravlje

KEFIR JE FERMENTIRANI mliječni napitak koji se može vrlo jednostavno proizvesti u kućnoj radinosti, piše krenizdravo.com.

Može se, naravno, kupiti i u dućanu, ali, osim po imenu, ta dva napitka nisu jednaka.
Domaći kefir radi se pomoću gljive Kefira. Gljiva Kefir se tako konvencionalno naziva, ona zapravo nije gljiva nego zajednica korisnih bakterija i čestica mliječne masti. Industrijski kefir, onaj koji se prodaje u trgovini, radi se pomoću hmelja i kulture koje okusom odgovaraju kefiru. Takav kefir nema istu nutricionističku vrijednost kao domaći. Zašto se industrijski kefir ne radi pomoću gljive Kefir? Razlozi su sljedeći- domaći kefir je osjetljiv na okolinu, npr. ima malo drugačiji okus po ljetu nego po zimi.

Industrijski kefir se može proizvoditi brže i u velikim količinama. No, domaći kefir ima mnoga svojstva koja pozitivno utječu na naše zdravlje koja industrijski kefir nema.
Domaći kefir blagotvorno djeluje:

* na regulaciju krvnog tlaka
* na jačanja imunitet
* kod upale želuca, crijeva, proljeva i zatvora
* kod oboljenja jetre i bubrega
* kod unutarnjih i vanjskih čireva
Neki svakodnevni ispijatelji kefira su nam u razgovoru prijavili i gubitak kilograma i poboljšanja na tenu.

15. prosinac 2025 16:38