Ljekovitost kupine oduvijek je poznata.Željezo, kalij, magnezij samo su neki od bitnih sastojaka kupine.Važno je samo pravilno doziranje i kupinovo vino djeluje kao lijek i bitno je za regulaciju tlaka, dok su kalorijeu njemu zanemarive.Evo kako piti kupinovo vino...
U plodu kupine ima obilje minerala i vitamina:kalija, fosfora, magnezija, klora, kalcija, sumpora, natrija,željeza, bakra i joda te vitamina – karotena (provitamina A),vitamina B1, B2, B5, B6 i, najviše – vitamina C.
Kupinov sok, svježe iscijeđen, bez dodatkašećera, sadrži vrlo malo kalorija.
Tri puta dnevno kroz deset dana uzastopnovalja piti (poslije jela) po dva decilitra kupinova vina. Osim zasmanjenje tjelesne mase, kupinovo vino koristi se i za liječenjeslabokrvnosti. Također dobro djeluje protiv stresa jer umiruje.
U bocu s litrom kupinova vina stavite dviježlice sitno narezanih listića ružmarina, dobro zatvorite i ostavitestajati 10 dana. Nakon toga kupinovo vino procijedite krozgazu.
Taj pripravak pije se kod niskog krvnog tlakadva decilitra poslije jela.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....