Povežite se s prirodnom u nezaboravnom iskustvu kampiranja.
 Foto: Arena Glamping
Nama se putuje...

Svi su ludi za glampingom: ovo su TOP destinacije u Hrvatskoj i Sloveniji

Zamislite šator, kućicu na drvetu ili kolibu, a uz njih potok, rijeku, more ili gustu šumu. A sad u taj objekt ubacite sve što vam treba da biste se osjećali potpuno spokojno. E to je glamping!

Glamping, pojam je kojeg u posljednje vrijeme sve češće čujemo, a sinonim je za luksuzno kampiranje. Dok bi, pjesnički rečeno, a u najužem smislu riječi, trebalo to biti mjesto gdje se susreću netaknuta priroda i moderan dizajn.

Najnoviji je to oblik turizma kojega su u vrlo kratkom vremenu zavoljeli samci, zaljubljeni parovi, obitelji s malom djecom, ali i umirovljenici. A kako i ne bi kad naoko skromne nastambe u sebi kriju prostranost, komfor i suvremenu opremljenost.

Odlična je to prigoda za suvremenog čovjeka, često odvojenog od prirode, da se s njome poveže na posve drugačiji način.

U mnoštvu destinacija koje nude glamping uslugu, odabrali smo samo one koje bismo i sami voljeli posjetiti zato što su na neki način posebnije od drugih.

Tree House & Lake House, Rakovice, Plitvice Holiday Resort

Za zaljubljenike u prirodu koji žele pobjeći od gužvi

Doživite drugačiji odmor i odaberite Plitvice Holiday Resort. Smješten na samom ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera te je idealan za opuštajući odmor daleko od vreve, aktivni odmor u prirodi ili zimski odmor uz jezero. Luksuzne glamping kućice Tree House i Lake House u krošnjama borova ili na samom novouređenom jezeru od 2018. godine posebnost su Plitvice Holiday Resorta.

Kamp Medora Orbis, Podgora, Makarska

Za avanturiste koji žele iskusiti drugačije kampiranje

Na samo 50 metara od šljunčanih plaža, u blizini sunčane Makarske, smješten je kamp Medora Orbis 4*. Atraktivnom lokacijom u turističkom mjestu Podgora, pružit će doživljaj modernog kampiranja u podnožju Parka prirode Biokovo, a iskustvo glampinga i bliskog susreta s prirodom jamče luksuzni Couple i Friends & Family glamping pads sa spavaćim sobama smještenima u jedinstvenim sferičnim šatorima.

Kamp Arena One 99 Glamping, Pomer

Za ljubitelje lagodnog odmora i pitomih destinacija

Ovaj kamp poseban je 4* resort koji je glamping podignuo na jednu novu razinu. Rasprostranjeni po cijelom poluotoku kampa Arena One 99 Glamping, čak 199 glamping šatora pružit će svojim gostima poseban doživljaj glampinga, na samo par koraka od mora. Vrhunski opremljeni, moderni glamping šatori, ali i glamping kućice na drveću idealni su za boravak obitelji, prijatelja i parova. Dok većina glamping šatora raspolaže s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, šatori Mini Lodge romantični su suitevi za parove.

Obonjan

Za one koji čeznu živjeti sretno i nesputano

Smješteni u gustoj borovoj šumi, na Obonjanu ćete pronaći eko-friendly šatore, boutique Forest Lodges i nove Sun Lodges, te kućice na drvetu. Napravljeni po mjeri svakog turista, u njima ćete se osjećati kao kod kuće, ali ipak smješteni u savršenom mediteranskom krajoliku. Svi objekti na otoku Obonjanu napravljeni su po narudžbi, a namjenjeni su smještaju 1-2 ili 3-4 osobe.

Garden Village, Bled, Slovenija

Za bijeg od ubrzanog gradskog života

Vijest o šatorima i kućicama na drvetu te glamping šatorima u sklopu Garden Villagea na Bledu brzo se pročula i preko slovenske granice. Iako nisu prvi koji su uveli ovaj smještaj u ponudu, naši susjedi među najtraženijim su glamping odredištima u susjedstvu. Netaknuta priroda, tišina, žubor potoka i pjev ptica samo su neki od magneta zbog kojih se ovdje redovito traži mjesto više.

Luxury Resort, Ljubno ob Savinji, Savinja, Slovenija

Za romantične trenutke podno zvijezda

Ova glamping lokacija u Sloveniji nalazi se u Ljubnom ob Savinji, gradu pokraj rijeke Savinje. Zadivljujuće arhitekture, ovo luksuzno kamping odmaralište skriveno je u prirodnom okruženju ove regije, nudeći gostima mirno mjesto za opuštanje. Gosti će uživati u mirisu samoniklog bilja iz privatnosti svojih luksuznih šatora. Šatorske kabine su luksuzne i privatne, a mogu primiti do šest osoba. Uz vrhunski doživljaj, svaki šator ima privatni jacuzzi na otvorenom. Odmaralište također ima fantastičan prirodni bazen, vatrenu jamu za velike vatre i dvije saune.

Ne zaboravite!

Koji god oblik smještaja tražili, koju god destinaciju i prijevozno sredstvo odabrali, ne zaboraviti na najvažnije - putno osiguranje. No, u takvim situacijama ne zaboravite kako bi bilo dobro i ne izazivati sreću te uplatiti dopunsko osiguranje.