SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Kako njegovati kožu s rozacejom

U liječenju rozaceje uz svu potrebnu dermatološku terapiju vrlo je važna njega kože određenim preparatima

Dijagnosticirana mi je rozaceja u početnoj fazi i koristim kremu koju mi je odredio liječnik. Koju bih još kremu mogla koristiti za dodatnu njegu lica? Imam 40 godina i želim nešto kvalitetno. Inače dosad nisam imala problema s kožom.

  • Sanela I., Zagreb


Odgovara mr. dr. Klaudija Šebetić, dermatovenerolog:

U liječenju rozaceje uz svu potrebnu dermatološku terapiju vrlo je važna njega kože određenim preparatima. Preporučuju se dermokozmetičke kreme jer su ispitane i dobro djeluju na kožu s rozacejom. Uobičajeni proizvodi koji ne pripadaju dermokozmetici mogu čak pogoršati stanje kože. Preporučila bih da ujutro i navečer lice umijete posebnim gelom za kožu s rozacejom iz dermokozmetičkih linija koji možete kupiti u ljekarni te je namažete kremom s visokim zaštitnim faktorom namijenjenom takvoj koži.

Svaka dermokozmetička kuća ima takve proizvode, vrlo su kvalitetni, no savjetuje se da ne koristite godinama isti proizvod, već da ih prilagodite i godišnjem dobu.


Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
18. srpanj 2024 16:34