Almagea® SUNLOVE SKIN+
dobro je znati

10 tajni savršene preplanulosti ovog ljeta

Preplanulost je lijepa, ali naučili smo i da trebamo biti oprezni kad je o izlaganju suncu riječ. Sunčeve zrake mogu oštetiti kožu i izazvati čitav niz ozbiljnih problema sa zdravljem organizma. Ali, sunce je dobro za nas. Povećava naše razine serotonina, a serotonin je prirodni sedativ koji dokazano ublažava anksioznost. Osim toga, sunce podiže razine vitamina D koji je dobar za kosti, zube, kožu i nokte. Uostalom, znate to dobro i sami: nakon svakog ljetovanja vjerojatno se vraćate kući željni uređivanja frizure i noktiju.

Znamo da ne možete odoljeti preplanulom tenu (ni mi!), stoga evo par trikova kako osigurati zdravu preplanulost bez problema sa zdravljem!

Prije izlaganja suncu potrebno je zaštititi kožu iznutra. Naša je preporuka da prije izlaganja suncu koristite dodatke prehrani koji sadrže kompleks antioksidansa i biljnih ulja koji smanjuju oksidacijski stres i štite kožu iznutra. Takav dodatak prehrani je Almagea® SUNLOVE SKIN+ koji sadrži inovativnu kombinaciju antioksidansa (astanksantina, luteina, zeaksantina, koenzima Q10, vitamina E i selena) te dragocjenih ulja boreča i argana. Tajna Almagea® SUNLOVE SKIN+ je u snažnom antioksidacijskom djelovanju koje štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča i argana u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma. Astaksantin ima 10 puta jače djelovanje od beta karotena. Jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu. Za vrijeme izuzetno visokog UV indeksa, preporuča se korištenje 2 kapsule Almagea® SUNLOVE SKIN+ (2 puta po jedna kapsula, uz veći obrok) zbog veće potrebe organizma za antioksidacijskom zaštitom.

image
Almagea® SUNLOVE SKIN+

Također, ne zaboravite zaštititi se. Dobar antioksidans doista zlata vrijedi, ali neće vam pomoći ako se izlažete suncu bez kvalitetne zaštite. Stoga svakako nabavite pravi zaštitni faktor. Nemojte samo ići na visoke brojeve: provjerite štiti li i od UVA i od UVB zraka. Kada već birate odgovarajuć proizvod, pazite na svoje osobne potrebe. Naime, svaka koža ima svoju nijansu i svoje sigurno vrijeme izlaganja. Za svjetlopute, ono je nisko; za prirodno crvenokose ono je jako, jako nisko. Za tamnokose, ono je nešto duže. U svakom slučaju, ako niste sigurni, skratite vrijeme izlaganja suncu i birajte vrijeme do 10 sati ujutro ili nakon 16 sati poslijepodne.

Savršena formula za ljetnu ljepotu glasi: malo sunca, malo hlada i puno opreza. Ali zaštitni faktor nanosi se i u hladu, posebno ako ste pored neke vodene površine: sunčeve zrake mogu se reflektirati o vodenu površinu. Stoga je zaštita bitna, čak i kada vam se čini da ste daleko od sunca.

Nosite laganu odjeću, posebno ako vas je sunce negdje prekomjerno opržilo. Šešir, lagana odjeća koja prekriva tijelo… to je način da se zaštitite.

image
Almagea® SUNLOVE SKIN+

Zamijenite kreme za brzo tamnjenje dodacima prehrani. I dalje morate koristiti zaštitni faktor, i dalje preporučujemo oprezno i umjereno izlaganje suncu, ali dodaci prehrani s astanksantinom daju snagu obrani vašeg organizma i koža će lakše i brže tamnjeti. Ponovno Almagea® SUNLOVE SKIN+ dolazi u pomoć: formulirana je tako da kožu štiti od oksidacijskog stresa, i da pomaže očuvati njenu ljepotu iznutra. Kako to izgleda u praksi? Ako koristite sve mjere opreza, vraćate se kući prekrasno preplanuli!

Jedite hranu koja voli sunce. Srećom, ljeti je to jednostavno. Potrebna nam je hrana s likopenom, a to su rajčice i slično ljetno povrće. Pomažu još i crna čokolada, a i kava – sadrže flavonoide koji pomažu u zdravlju kože.

Pijte vodu. Znamo, dosadno se ponavljamo, ali pijte puno, puno vode. Koža se mora hidratizirati iznutra – a i doista je razumno na ovako (pre)visokim temperaturama paziti da ne dehidrirate.

image
Almagea® SUNLOVE SKIN+

Pazite na njegu poslije izlaganja suncu. Proveli ste prekrasan dan vani, čuvali ste se od sunca i sada se možete opustiti? Ne baš! Ako ste izgorjeli, koristite tonike, losione i kreme koji ublažavaju upalu kože. Pijte puno tekućine i pazite na hidrataciju, iznutra i izvana.

Linker
06. srpanj 2024 22:06