Promo
PRAVA ZABAVA

Orašar Escape Room vodi djecu u Kraljevstvo slatkiša

Za one najmanje koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar.

Muzej za umjetnost i obrt već godinama priprema zanimljiv i bogat blagdanski program za svoje sugrađane i mnogobrojne turiste. Ovogodišnji Advent u Zagrebu obilježit će likovi iz baleta Orašar P.I. Čajkovskog, a Advent u MUO će dodatno približiti ovaj planetarno popularan balet djeci i odraslima.


PRAVA ČAROLIJA

Prolazeći kroz bajkovitu čaroliju božićnih blagdana uz najljepše scene iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarine sobe i njenog sna o borbi miševa i vojnika, Snježnog kraljevstva i Kraljevstva slatkiša, posjetitelji će izbliza uživati u raskošnoj scenografiji i baletnim kostimima. Za scenografiju su pomno odabrani predmeti iz fundusa Muzeja poput namještaja, lustera, porculana, kućice za lutke, a zasigurno će posebnu pozornost plijeniti saonice iz 17. stoljeća. Baletni kostimi potječu iz donacije baletnog umjetnika Yelka Yureshe koja je danas pohranjena u fundusu Muzeja kao i iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pažljivim slušanjem stručnog vodstva ili čitanjem tekstova posjetitelji će doznati niz podataka o božićnom baletu koje će moći iskoristiti u sve popularnijoj zabavi diljem svijeta tzv. Escape Room-u. Dječji Escape Room iz Zagreba osmislio je zagonetke čijim odgonetavanjem se dolazi do konačnog rješenja - slatkiša, kako i priliči u Kraljevstvu slatkiša!

Za one najmanje koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar.


Od 8 do 15 godina

Ulaznice za dječji Orašar Escape Room mogu se kupiti u radno vrijeme Muzeja. Prilikom kupnje ulaznice potrebno se je zabilježiti za jedan od termina. Rezervacije se ne primaju putem maila i telefona. Ulaz u dječji Orašar Escape Room plaća se dodatnih 15 kn po osobi.

Maksimalan broj polaznika po terminu je: 16

Predviđeno trajanje igre je 45 minuta.

Dječji Orašar Escape Room namijenjen je za djecu uzrasta od 8 do 15 godina te roditelje u pratnji.

Termini za posjet dječjem Orašar Escape Room-u su:

  • Utorak, srijeda, četvrtak, petak: 17 i 18 h
  • Subota: 10, 11, 12, 12, 16, 17 i 18 h
  • Nedjelja: 10, 11 i 12 h


Linker
09. srpanj 2024 17:34